Bukkehornsurteinfo: Sådan dyrkes bukkehornplanter i haven

Indholdsfortegnelse:

Bukkehornsurteinfo: Sådan dyrkes bukkehornplanter i haven
Bukkehornsurteinfo: Sådan dyrkes bukkehornplanter i haven

Video: Bukkehornsurteinfo: Sådan dyrkes bukkehornplanter i haven

Video: Bukkehornsurteinfo: Sådan dyrkes bukkehornplanter i haven
Video: HVORDAN DYRKE POTETER? | Slik setter du poteter selv! 🥔🥔🥔 2024, Kan
Anonim

At dyrke bukkehornsurter er ikke svært, og planten, som producerer hvide eller lilla blomster, der bliver til interessante, gule bælge, er en attraktiv tilføjelse til haven. Lad os lære at dyrke bukkehorn.

Hvad er Bukkehorn?

Bukkehorn (Trigonella foenum-graecum) er hjemmehørende i det sydlige Europa og Asien og er blevet dyrket i århundreder som krydderi og for dets medicinske egenskaber. Urtebukkehorn bruges til at behandle en række tilstande, herunder hoste, ondt i halsen, bronkitis, forstoppelse og mindre hudirritationer.

I køkkenet tilberedes friske bukkehornsblade som spinat, og de syrlige, sennepsgule bukkehornsfrø bruges som krydderi, ofte i mellemøstlige retter. Tørrede eller friske bukkehornsblade brygges til en smagfuld te.

Sådan dyrker man bukkehornsurter

Bukkehornsplanter trives i fuldt sollys og kølige temperaturer. Bukkehorn dyrkes om foråret i varmt klima, men kan dyrkes hele sommeren, hvor somrene er milde.

Plant bukkehornsfrø direkte i haven efter frostfaren er passeret i foråret, da planterne ikke tåler udplantning. Jorden skal være veldrænet og bør ændres med kompost eller godt rådnet gødningfør plantning.

Bukkehorn er relativt tørketolerant, når den først er etableret, men bør vandes i tørre perioder, når den først plantes. Fjern ukrudt regelmæssigt; ellers konkurrerer de med urtebukkehorn om fugt og næringsstoffer.

Høst bukkehornsblade som ønsket hele sommeren. Du kan også lægge friske blade i en lufttæt beholder og opbevare dem i fryseren. Friske blade bevarer deres kvalitet i op til en måned.

Hvis du dyrker bukkehorn til frøene, skal du rive hele planter op med rode fra begyndelsen til midten af efteråret og hænge dem på et køligt, tørt sted, indtil frøene er tørre. Fjern de tørre frø fra bælgene og opbevar dem i en lufttæt beholder. Frøene bevarer deres kvalitet bedst, når de opbevares i et køligt, tørt skab.

Som du kan se, er plantepleje af bukkehornkløver let og er en fantastisk tilføjelse til din urtehave.

Anbefalede: