Pea ‘Lincoln’ Information – Sådan dyrkes Lincoln Peas i haven

Indholdsfortegnelse:

Pea ‘Lincoln’ Information – Sådan dyrkes Lincoln Peas i haven
Pea ‘Lincoln’ Information – Sådan dyrkes Lincoln Peas i haven

Video: Pea ‘Lincoln’ Information – Sådan dyrkes Lincoln Peas i haven

Video: Pea ‘Lincoln’ Information – Sådan dyrkes Lincoln Peas i haven
Video: How to Grow Green Peas Microgreens - Without Soil - Plus Pea Shoots Stir-fry 豌豆苗种植 2024, April
Anonim

Mange gartnere nævner tomat som den grøntsag, der smager bedst, når de dyrkes hjemme, men ærter er også på listen. Lincoln-ærteplanter vokser godt i køligt vejr, så forår og efterår er sæsonerne at sætte dem i. De, der dyrker Lincoln-ærter i haven, er begejstrede for de lave vedligeholdelseskrav til disse bælgplanter og den utrolig søde, lækre smag af ærter.. Hvis du overvejer at plante ærter, kan du læse videre for at få flere oplysninger og tips om, hvordan du dyrker Lincoln-ærter.

Pea ‘Lincoln’ Information

Lincoln-ærter er næppe de nye børn på blokken. Gartnere har engageret sig i Lincoln-ærtedyrkning, siden frøene kom på markedet i 1908, og Lincoln-ærteplanter har mange fans. Det er let at se, hvorfor dette er en populær type ærter. Lincoln-ærteplanter er kompakte og nemme at espaliere. Det betyder, at du kan dyrke dem ret tæt sammen og få en rigelig høst.

Sådan dyrker man Lincoln Peas

Selv med kun nogle få planter vil dyrkning af Lincoln-ærter give dig et højt udbytte. Planterne producerer mange bælg, hver pakket med seks til ni ekstra store ærter. Tæt fyldte er bælgerne nemme at høste fra haven. De erogså let at afskalle og tørre godt til næste års frø. Mange gartnere kan ikke modstå at spise Lincoln-ærter friske fra haven, selv lige fra bælgerne. Du kan også fryse eventuelle ærter tilovers.

Hvis du undrer dig over, hvordan man dyrker Lincoln-ærter, vil du blive glad for at høre, at det ikke er særlig svært i U. S. Department of Agricultures plantehårdhedszone 3 til 9. Fra spiring til høst er der omkring 67 dage.

Lincoln-ærtdyrkning er lettest i veldrænet, sandet muldjord. Selvfølgelig har du brug for et sted, der får fuld sol, og regelmæssig vanding fra regn eller slange er afgørende.

Hvis du vil have ærteranker, skal du holde Lincoln-ærteplanterne et par tommer (8 cm) fra hinanden. De er kompakte og bliver 76 cm høje med en spredning på 13 cm. Sæt dem op med et lille ærtehegn eller espalier. Lincoln-ærter i haven kan også dyrkes i buskform. Hvis du ikke vil satse dem, så dyrk dem på denne måde.

Plant disse ærter, så snart jorden kan bearbejdes om foråret. Lincoln-ærteplanter er også gode som efterårsafgrøde. Hvis det er din hensigt, så så dem i sensommeren.

Anbefalede: