What Is A Frost Peach: Tips til at dyrke frostfersken i landskabet

Indholdsfortegnelse:

What Is A Frost Peach: Tips til at dyrke frostfersken i landskabet
What Is A Frost Peach: Tips til at dyrke frostfersken i landskabet

Video: What Is A Frost Peach: Tips til at dyrke frostfersken i landskabet

Video: What Is A Frost Peach: Tips til at dyrke frostfersken i landskabet
Video: Оценка повреждений персиков от заморозков 2024, April
Anonim

Hvis du leder efter et koldt hårdfør ferskentræ, så prøv at dyrke Frost-fersken. Hvad er en Frost fersken? Denne sort er en delvis fristen med klassisk ferskenagtigt udseende og smag. Disse ferskner er lækre på dåse, i desserter eller friske fra hånden. Fortsæt med at læse for nogle nyttige oplysninger om Frost Peach, der kan hjælpe dig med at beslutte, om dette er kultivaren for dig.

Hvad er en Frost Hardy Peach?

Luk øjnene og fremtryll duften af en fuldmoden sommerfersken. Der er få ting som sommerens rigelige frugter, og ferskner er en af de bedste. En Frost fersken producerer mellemstore til store frugter på et selvfrugtbart træ. Frugt er så rigeligt, at spidsbeskæring muligvis skal finde sted for at give frugtplads til at udvikle sig.

Frost fersken vokser i USDA zone 5 til 9, hvilket gør den til en af de mest hårdføre ferskner, der findes. Den blomstrer dog tidligt, hvilket kan besværliggøre frugtsætningen i områder med sene nedfrysninger. Smukke lyserøde blomster opstår om foråret, før træet udvikler blade.

Disse kolde hårdføre ferskner vokser 12 til 18 fod (4-6 m.) i højden, men semi-dværgformer er tilgængelige, som kun bliver 10 til 12 fod (3-4 m.). Beskæring kan hjælpe med at holde din Frostferskentræ den højde du har brug for. Frugterne er let rødlige over grønlig gul til gul hud og har gul-orange frugtkød og en halvklæbende sten.

Frost Peach Information

Frost-ferskentræet kræver 700 kølige timer for at bryde dvalen og sætte frugt. Det er modstandsdygtigt over for ferskenbladkrøller og rodknoldemematoder. Den er dog modtagelig for orientalske frugtmøl, brun råd og ferskenkvistborer. De er ekstremt tilpasningsdygtige planter, der begynder at bære tre til fem år efter plantning.

Når træet er modent i 8-12 år, vil det producere sine højeste afgrøder. Blomstringen finder sted i midten af marts til april, og frugterne er generelt klar i midten til slutningen af august. Fersken opbevares ikke længe, så forskudte plantninger af sorter, der modnes på forskellige tidspunkter, foreslås. Disse kolde hårdføre ferskner er fantastiske dåse, og derfor går en stor afgrøde ikke til spilde.

At dyrke Frost Peaches

Fersken foretrækker et sted med fuld sol og veldrænet jord. De kan trives i næsten alle jordtyper, så længe det ikke bliver moset.

Gød én gang om året i det tidlige forår. Brug organisk barkflis omkring rodzonen for at bevare fugt og forhindre ukrudt.

Ferskentræer har brug for regelmæssig beskæring for at fremme luftstrømmen og forbedre beskæringen. Du kan fjerne gammelt, dødt eller sygt træ på et hvilket som helst tidspunkt af året, men vedligeholdelsesbeskæring udføres om foråret lige ved knopsvulmen. Fjern de gamle, grå skud, der ikke vil frugte og efterlade den rødlige unge vækst. Ferskenfrugter på et års vækst og kan beskæres hårdt årligt. Hvis det er nødvendigt, en gang frugtbegynder at dannes, nip et par stykker af i hver udviklingsgruppe for at fremme større ferskner.

Anbefalede: