Peach Tree Short Life Treatment – Tips til at forhindre Peach Tree Short Life

Indholdsfortegnelse:

Peach Tree Short Life Treatment – Tips til at forhindre Peach Tree Short Life
Peach Tree Short Life Treatment – Tips til at forhindre Peach Tree Short Life

Video: Peach Tree Short Life Treatment – Tips til at forhindre Peach Tree Short Life

Video: Peach Tree Short Life Treatment – Tips til at forhindre Peach Tree Short Life
Video: How To Grow Peach From Seed | Prune And Irrigate Peach Trees Get More Fruits. 2024, Kan
Anonim

Peach tree short life disease (PTSL) er en tilstand, der får ferskentræer til at dø efter et par år med at have det godt i hjemmets frugthave. Lige før eller efter bladning om foråret falder træerne sammen og dør hurtigt.

Hvad er PTSL forårsaget af? Læs videre for information om dette problem og tips til forebyggelse af sygdommen. Bemærk, at der ikke er nogen effektiv kortlivsbehandling med ferskentræ til et ramt træ.

Hvad er PTSL?

Peach tree short life disease skyldes flere forskellige belastninger på et ungt træ. Stressfaktorer omfatter eksterne skadedyr som ringnematoden og bakteriel kræft.

Når det kommer til forebyggelse, er det dog vigtigt at huske, at andre miljømæssige og kulturelle belastninger kan være involveret. De kan omfatte svingende vintertemperaturer, beskæring på den forkerte tid på året og dårlige havebrugsmetoder.

Peach Tree Short Life Sygdom Symptomer

Hvordan kan du være sikker på, at dit træs død er forårsaget af PTSL? De berørte træer er relativt unge, norm alt mellem 3 og 6 år gamle. Pas på, om bladene pludselig visner, og at blomsterne falder sammen.

Derudover barker ferskentræetvil se vandgennemblødt ud, blive rød og revne. Hvis du skærer noget bark væk og lugter det, har det en sur saftlugt. Men hvis du skulle grave træet op, ville du opdage, at det primære rodsystem virker sundt.

Når du ser disse symptomer, skal du forvente, at træet dør meget hurtigt.

Forhindrer Peach Tree Short Life

Da nogle af årsagerne til denne ferskentræssygdom er kulturelle, bør du sørge for at give dem din opmærksomhed. Placer træer i veldrænet jord med en pH-værdi på omkring 6,5. Tilsæt om nødvendigt kalk regelmæssigt til jorden for at opretholde denne pH.

En måde at forhindre ferskentræets korte levetid er at sørge for at time din beskæring korrekt. Udfør kun din beskæring i februar og begyndelsen af marts. Hold træerne korte nok til at tillade sprøjtning med pesticider.

Det er også en god ide at vælge ferskentræer, der bruger en ringnematode-tolerant sort til en grundstamme, som f.eks. 'Guardian.' Du bør overvåge din jord for nematoder og sprøjte jorden i planteområdet med et fumigant nematicid.

Hvis du undrer dig over kortlivsbehandling med ferskentræ, er det ikke muligt at redde et træ, der er ramt. At tage skridt til at sikre, at din jord ikke har nematoder, kan hjælpe med forebyggelse.

Anbefalede: