Kattenipfrøplantning og opdeling: Lær hvordan man formerer katteurtplanter

Indholdsfortegnelse:

Kattenipfrøplantning og opdeling: Lær hvordan man formerer katteurtplanter
Kattenipfrøplantning og opdeling: Lær hvordan man formerer katteurtplanter

Video: Kattenipfrøplantning og opdeling: Lær hvordan man formerer katteurtplanter

Video: Kattenipfrøplantning og opdeling: Lær hvordan man formerer katteurtplanter
Video: How To Grow Your Own Catnip 2024, April
Anonim

Elsker kitty sit katteurt-legetøj? Jamen så burde du måske dyrke dine egne katteurtplanter. Ved du ikke, hvordan man formerer katteurt? Det er nemt at dyrke ny katteurt. Læs videre for at finde ud af om katteurtformering.

Om katteurtplanter

Katteurt, Nepeta cataria, er en urteagtig flerårig plante, der er hjemmehørende i Eurasien, men som er blevet bredt naturaliseret i tempererede områder af verden. Den er hårdfør overfor USDA zone 3-9 og kommer fra myntefamilien, Lamiaceae.

Catnip indeholder høje niveauer af terpenoid nepetalactone i sin æteriske olie. Dette er de ting, der driver kitty vild. Mennesker er generelt ikke så modtagelige over for olien, eller i det mindste for dens aroma, og beskriver den på forskellig vis som en kombination af timian og oregano, eller ligefrem skunky.

Den har dog nogle andre nyttige egenskaber end at underholde katten. Det har vist sig at være et effektivt naturligt insektmiddel, specielt til myg, og det kan bruges enten frisk eller tørret til at brygge urtete.

Katteurt vokser til omkring 3-4 fod (ca. en meter) i højden med lysegrønt, dunet løv ledsaget af små lavendelblomster, der vokser på pigge.

Sådan formerer man katteurt

Kattemyntformering kan opnås på nogle få måder. Selvfølgelig er der formering via plantning af katteurtfrø, men også ved stængelstiklinger og deling.

frø

For at formere sig via frø skal du enten købe frø eller høste fra tørrede blomsterstilke på en eksisterende plante. Så frø i det sene efterår eller tidligt om foråret i veldrænende middelrig muldjord. Dæk dem let med jord. Når de er høje nok, skal du tynde dem ud, så de er 12-18 tommer (30-46 cm.) fra hinanden. Frøplantning kan også foregå indendørs og derefter transplanteres udendørs, efter at al chance for frost er forbi for din region.

Division

Selvfølgelig, hvis du har eksisterende katteurtplanter, er den nemmeste formeringsmetode at dele rødderne. Grav planten op, ryst det overskydende snavs af, og brug derefter en skarp saks eller en hori hori til at skære gennem planten for at dele den. Genplant de separate sektioner, og voila, du dyrker nemt nye katteurtplanter.

cuttings

Den sidste metode til katteurtformering er at tage en stikling af ny vækst tidligt i vækstsæsonen. Plant stiklingen i en gryde med steril jord og hold den fugtig og i filtreret lys, indtil ny vækst viser sig. Hvis du vil fremskynde væksten, skal du dyppe stiklingen i noget væksthormon før plantning.

Anbefalede: