Kan du genbruge bobleplast – Sådan bruger du bobleplast i haven

Indholdsfortegnelse:

Kan du genbruge bobleplast – Sådan bruger du bobleplast i haven
Kan du genbruge bobleplast – Sådan bruger du bobleplast i haven

Video: Kan du genbruge bobleplast – Sådan bruger du bobleplast i haven

Video: Kan du genbruge bobleplast – Sådan bruger du bobleplast i haven
Video: In the Bin: Can You Recycle Bubble Wrap? 2024, Kan
Anonim

Er du lige flyttet? Hvis ja, så har du måske din andel af bobleplast og spekulerer på, hvad du skal gøre med det. Undlad at genbruge bobleplast eller smide det ud! Genbrug bobleplast i haven. Mens havearbejde med bobleplast kan virke mærkeligt, er bobleplast og planter et ægteskab lavet i haven. Den følgende artikel diskuterer flere fantastiske idéer til bobleplasthave.

Havearbejde med bobleplast

Der er så mange måder at genbruge bobleplast i haven. For eksempel lever mange af os i klimaer, hvor temperaturen falder i vintermånederne. Hvilken bedre måde at beskytte følsomme planter mod de kolde temperaturers hærgen end med bobleplast? Hvis du ikke allerede har nogle ved hånden, kommer den i ruller, der er nemme at håndtere. Det kan opbevares og genbruges år efter år.

Planter dyrket i beholdere er mere følsomme over for kulde end dem, der vokser i jorden, så de har brug for beskyttelse. Selvfølgelig kan du bygge et trådbur omkring et træ eller en plante og derefter fylde det med halm for at beskytte det mod frost, men en nemmere måde er at bruge bobleplast. Du skal blot pakke bobleplasten rundt om containerdyrkede planter eller andre følsomme planter i haven og sikre den medsejlgarn eller reb.

Citrustræer er populære eksemplarer, men problemet er, hvad man skal gøre med dem om vinteren, når temperaturen falder. Hvis de er i en potte og små nok, kan de overvintres indendørs, men større beholdere bliver et problem. Igen er det en nem løsning at bruge bobleplast til at beskytte træerne, som kan genbruges år efter år.

Andre bobleplast-haveideer

Bubble wrap kan også bruges til at isolere møre grøntsager, når en kold snaps truer. Placer havepæle rundt om grøntsagsbedet, og vikl derefter bobleplast rundt om dem. Hæft bobleplasten til indsatserne. Fastgør endnu et stykke bobleplast over toppen af den bobleindpakkede seng. Dybest set har du lige lavet et virkelig hurtigt drivhus, og som sådan skal du holde øje med det. Når truslen om frost er overstået, tages den øverste bobleplast af; du ønsker ikke, at planterne overophedes.

Når vi taler om drivhuse, kan du i stedet for et traditionelt opvarmet drivhus give en kold ramme eller uopvarmet drivhusstruktur ekstra isolering ved at beklæde de indvendige vægge med bobleplast.

Bobleplast og planter kan være et perfekt partnerskab, der beskytter planterne mod kolde temperaturer, men du kan også bruge bobleplast til at dræbe uønskede jordbårne skadedyr og ukrudt. Denne proces kaldes solarisering. Dybest set, hvordan processen fungerer, er ved at bruge naturlig varme og lys til at dræbe grimme organismer som nematoder og åleorme eller uønsket flerårigt eller etårigt ukrudt. Det er en organisk metode til bekæmpelse, der har succes med at udrydde uønskede skadedyr uden brug af kemikalierkontroller.

Solarisering betyder at dække det område, der behandles, med en klar plast. Sort plastik virker ikke; det tillader ikke jorden at varme op nok til at dræbe skadedyrene. Jo tyndere plastik jo mere varme kan trænge igennem, men desværre bliver plastikken lettere beskadiget. Det er her, bobleplast kommer ind i billedet. Bobleplast er tykt nok til at modstå det meste af, hvad Moder Natur kan smide efter det, og det er klart, så lys og varme vil trænge igennem og opvarme jorden nok til at dræbe ukrudt og skadedyr.

For at solarisere et område skal du sørge for, at det er udjævnet og fri for alt, der kan rive plastikken i stykker. Riv området fri for planterester eller sten. Vand området grundigt, og lad det sidde og opsuge vandet.

Placer et jord- eller komposttermometer i den forberedte jord. Dæk hele området med bobleplasten og begrav kanterne, så ingen varme kan slippe ud. Temperaturerne skal overstige 140 F. (60 C.) for at dræbe ukrudtsfrø eller skadedyr. Stik ikke termometeret gennem plastik-bobleplasten! Det ville skabe et hul, hvor varme kunne slippe ud.

Lad plastikken sidde på plads i mindst 6 uger. Afhængigt af hvilken tid på året du solariserede, og hvor varmt det har været, skal jorden være steril på dette tidspunkt. Ændr jorden med kompost for at tilføje næringsstoffer og gavnlige bakterier før plantning.

Anbefalede: