At dyrke nåletræer fra stiklinger: Sådan rodfæstes pinjestiklinger for at dyrke nye træer

Indholdsfortegnelse:

At dyrke nåletræer fra stiklinger: Sådan rodfæstes pinjestiklinger for at dyrke nye træer
At dyrke nåletræer fra stiklinger: Sådan rodfæstes pinjestiklinger for at dyrke nye træer

Video: At dyrke nåletræer fra stiklinger: Sådan rodfæstes pinjestiklinger for at dyrke nye træer

Video: At dyrke nåletræer fra stiklinger: Sådan rodfæstes pinjestiklinger for at dyrke nye træer
Video: Stiklinger af roser - sådan gør du 2024, April
Anonim

Kan du rode fyrregrene? At dyrke nåletræer fra stiklinger er ikke så let som at rode de fleste buske og blomster, men det kan bestemt lade sig gøre. Plant flere stiklinger af fyrretræer for at øge dine chancer for succes. Læs videre og lær om udbredelse af nåletræsstiklinger, og hvordan man roder fyrreskæringer.

Hvornår skal man starte et fyrretræ fra stiklinger

Du kan tage stiklinger fra fyrretræer når som helst mellem sommeren og før ny vækst dukker op om foråret, men det ideelle tidspunkt til at rodfæste pinjetræer er fra tidligt til midten af efteråret eller midt på vinteren.

Sådan roder man pinjestiklinger

Det er ikke for kompliceret at dyrke et fyrretræ fra stiklinger med succes. Start med at tage flere 4- til 6-tommer (10-15 cm.) stiklinger fra indeværende års vækst. Stiklingerne skal være sunde og sygdomsfrie, gerne med ny vækst i spidserne.

Fyld en plantebakke med celler med et løst, godt beluftet rodmedium såsom fyrrebark, tørv eller perlit blandet med en lige stor del groft sand. Vand rodmediet, indtil det er jævnt fugtigt, men ikke fugtigt.

Fjern nålene fra den nederste tredjedel til halvdelen af stiklingerne. Dyp derefter den nederste 1 tomme (2,5 cm.) af hver stikling i rodenhormon.

Plant stiklingerne i det fugtige skæremedium. Sørg for, at ingen nåle rører jorden. Dæk bakken med klar plast for at skabe en drivhusstemning. Stiklinger vil rod hurtigere, hvis du placerer bakken på en varmemåtte indstillet til 68 F. (20 C.). Placer også bakken i stærkt, indirekte lys.

Vand efter behov for at holde roden medium fugtig. Pas på ikke at overvande, hvilket kan rådne stiklingerne. Prik et par huller i belægningen, hvis du ser vand dryppe ned ad indersiden af plastikken. Fjern plastikken, så snart der er ny vækst.

Vær tålmodig. Stiklingerne kan tage op til et år at rodfæste. Når stiklingerne er godt rodfæstede, skal du transplantere hver enkelt i en potte med en jordbaseret potteblanding. Dette er et godt tidspunkt at tilføje lidt gødning med langsom frigivelse.

Sæt potterne i delvis skygge i et par dage for at lade stiklingerne tilpasse sig deres nye omgivelser, før de flyttes til skarpt lys. Lad de unge fyrretræer modnes, indtil de er store nok til at blive transplanteret ned i jorden.

Anbefalede: