Mosaikvirus, der påvirker kål: Behandling af kål med mosaikvirus

Indholdsfortegnelse:

Mosaikvirus, der påvirker kål: Behandling af kål med mosaikvirus
Mosaikvirus, der påvirker kål: Behandling af kål med mosaikvirus

Video: Mosaikvirus, der påvirker kål: Behandling af kål med mosaikvirus

Video: Mosaikvirus, der påvirker kål: Behandling af kål med mosaikvirus
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Når jeg hører ordet "mosaik", tænker jeg på smukke ting, såsom øjenblændende mosaiksten og glasfliser i landskabet eller i hjemmet. Ordet "mosaik" er dog også forbundet med knap så smukke ting, såsom mosaikvirus i planter. Denne virus påvirker brassica-afgrøder som majroer, broccoli, blomkål og rosenkål, for blot at nævne nogle få. Hvad med kål, spørger du? Hvorfor, ja, der er også mosaikvirus i kål – det er jo en brassica-afgrøde. Lad os se nærmere på kål med mosaikvirus.

Symptomer på kålmosaikvirus

Så hvordan ser mosaikvirus i kål ud præcist? Generelt præsenterer kålmosaikvirus sig som følger: Gule ringe begynder at dannes på de unge blade. Efterhånden som kålhovedet udvikler sig, vil du bemærke, at hovedet begynder at få et plettet eller "mosaik-agtigt" udseende med en snert af forskellige farvede ringe og pletter, som i nogle tilfælde bliver sorte og nekrotisk.

Årerne på kålbladene kunne også vise tegn på klorose. Lad os bare sige, at kålhovedet begynder at se meget grimt ud og ikke særlig appetitligt.

Kontrol af kålmosaikvirus

Hvordan gørkål kontrakt mosaikvirus, og hvordan kontrollerer du mosaikvirus, der påvirker kål? En mulighed for nye kålmosaikvirusinfektioner er via bladluspopulationer. Der er 40 til 50 arter af bladlus, der har været kendt for at transportere denne virus fra en kålplante til en anden, men især to bladlus tager hovedparten af æren: Brevicoryne brassicae (kålbladlus) og Myzus persicae (grøn ferskenbladlus).

Hvis du har bladlus i din have, så bliver du nødt til at træffe foranst altninger for at mindske deres bestand i din have, da de ikke kun er en trussel mod din kål, men alt det andet, du dyrker.

Sygdommen kan også spredes, når de inficerede blade på en plante blot rører ved bladene fra en sund plante. Planter inficeret med mosaikvirus bør fjernes (ikke kompostere) fra din have med det samme af denne grund.

Denne virus kan gøre comeback hver havesæson, fordi den har evnen til at overvintre i flerårigt urteagtigt ukrudt (som bladlus også lever af). Derfor kan det varmt anbefales at holde din have rutinemæssigt luget. Den generelle anbefaling er at holde din have fri for flerårigt ukrudt inden for mindst 100 yards (91,5 m.) fra dit haveområde.

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er nogen kur mod kål med mosaikvirus, når de først bliver inficeret. Skaden kan ikke afhjælpes ved en fungicidpåføring. God sanitet i haven og bekæmpelse af skadedyr er de bedste midler til at holde mosaikvirus, der påvirker kål, på afstand.

Anbefalede: