What Is Butter Salat: Lær om Butter Bibb Salatpleje

Indholdsfortegnelse:

What Is Butter Salat: Lær om Butter Bibb Salatpleje
What Is Butter Salat: Lær om Butter Bibb Salatpleje

Video: What Is Butter Salat: Lær om Butter Bibb Salatpleje

Video: What Is Butter Salat: Lær om Butter Bibb Salatpleje
Video: Ферганский ПЛОВ. Тонкости рецепта. Сделай так и все получится!!! 2024, April
Anonim

At dyrke din egen salat er en hurtig og nem opgave i hjemmets have. Hjemmedyrket salat, der trives i de kølige sæsontemperaturer i det tidlige forår og efterår, vil helt sikkert tilføje farve og tekstur til salater og andre retter. For mange avlere kan det virke som noget af en opgave at vælge, hvilken sort salat der skal dyrkes hver sæson. Med så mange muligheder er der salatkultivarer, der passer til en bred vifte af vækstbetingelser. En salat specifikt, smørsalat, har gjort sig fortjent til sin plads i haven som en langvarig favorit blandt avlere. Læs videre for at lære mere om Butter Bibb salatplanter.

Hvad er smørsalat?

Smørsalat (også blot kendt som 'Bibb') stammer fra Kentucky og er en sort sprød salat, der danner et løst hoved, når den vokser. På grund af dens karakteristiske ømhed bruges smørsalat ofte til at tilføje subtil smag til salater, sandwich, wraps og mere. Selvom den kan opbevares i køleskabet i en kort periode, er bladene af denne salat meget sarte og mere tilbøjelige til at visne end nogle andre salatkultivarer.

Growing Bibb Salat

At dyrke smør eller Bibb-salat minder meget om at dyrke enhver anden type salat,med undtagelse af plads. Mens nogle salater med succes kan dyrkes intensivt med tæt afstand, er det bedst at tillade mindst 12 tommer (30,5 cm.) afstand mellem Bibb-planterne. Dette giver mulighed for dannelsen af sortens signaturløse bladhoved.

I det tidlige forår eller efterår skal du vælge et veldrænet, solrigt sted. Mens planterne bør modtage mindst seks timers sollys hver dag, kan de, der lever i varmere klimaer, blive nødt til at plante salat i delvis skygge for at beskytte planterne mod ekstrem varme.

Når man dyrker salat, er det vigtigt at overveje, hvordan temperaturen vil påvirke salatplantningen. Selvom det er noget tolerant over for kulde og let frost, opstår ideelle betingelser for salatvækst, når temperaturen er under 75 F. (24 C.). Højere temperaturer kan få salat til at blive bitter og i sidste ende få planten til at boltre sig og producere frø.

I hele vækstsæsonen kræver Butter Bibb-salatplanter minimal pleje. Avlere bør overvåge planterne for skader forårsaget af almindelige haveskadedyr såsom snegle, snegle og bladlus. Planter vil kræve konsekvent vanding; sørg dog for, at planterne ikke bliver vandtætte. Med ordentlig Butter Bibb-salatpleje bør planterne nå modenhed på omkring 65 dage.

Anbefalede: