What Is A Knifeleaf Acacia Tree: Tips om at dyrke Knifeleaf Wattle

Indholdsfortegnelse:

What Is A Knifeleaf Acacia Tree: Tips om at dyrke Knifeleaf Wattle
What Is A Knifeleaf Acacia Tree: Tips om at dyrke Knifeleaf Wattle

Video: What Is A Knifeleaf Acacia Tree: Tips om at dyrke Knifeleaf Wattle

Video: What Is A Knifeleaf Acacia Tree: Tips om at dyrke Knifeleaf Wattle
Video: Growing Wattles 2024, Kan
Anonim

Akacier er et af savannens vidundere. I Australien kaldes disse storslåede planter "wattle", og Knifeleaf akacietræer er et fremragende eksempel på indfødt flora. Det er så attraktiv en plante, at mange gartnere dyrker Knifeleaf som prydplante. Nogle baggrunde på træet vil hjælpe dig med at beslutte, om planten er den rigtige til dit landskab.

Hvad er en Knifeleaf Acacia?

Duftende blomster; dejlige, blågrønne blade; og statuesk appel karakteriserer Knifeleaf akacie (Acacia cultriformis). Hvad er en Knifeleaf akacie? Det er en tør, varm zoneplante i bælgplantefamilien, der kan fiksere nitrogen i jorden. Derudover er træerne nemme at dyrke, har varig appel, og pleje af Knifeleaf træer er ukompliceret på passende steder.

Knifeleaf akacie er et lille træ eller en busk, der kan nå mellem 10 og 20 fod (3 til 6 m.) i højden med en afrundet til vaselignende form. Navnet på planten kommer fra de spidse blade, som ligner bladet på en lille dolk. Faktisk er bladene teknisk modificeret løv kaldet phyllodes.

Den har adskillige grene dekoreret med mørkebrun bark. Blomsterne erduftende, lys gul og ligner lidt små pomponer. Som en bælgplante producerer akacie bælg, der er 4 cm lange og bliver tørre og læderagtige med tiden.

Sådan dyrker man Knifeleaf Acacia

Planten er velegnet til USDA-zoner 9 til 10. Den har brug for fuld sol i ler, sand eller muldjord og tåler enten let basisk eller sur jord. Nøgleelementet er, at jorden dræner rigtig godt, da planterne ikke er tolerante over for bløde rødder i lange perioder. Faktisk er dette en meget tørketolerant plante, når den først er etableret.

Gartnere med hjorteproblemer kan prøve at dyrke Knifeleaf Wattle, da det ikke er på disse browseres menu. Knifeleaf akacietræer vokser langsomt og kan overleve i op til 50 år. Frugterne kan være til gene, men de er meget dekorative, når de er fastgjort til træet.

Knifeleaf Tree Care

Dette er en meget ukompliceret plante. Unge træer har brug for supplerende vand, indtil de etablerer en god rodzone. Derefter vandes planterne i de varmeste perioder, men lad jorden tørre ud, før du vander igen.

De behøver ikke meget gødning, da de trækker kvælstof fra luften og opbevarer det i deres rødder. Akaciekniv har heller ikke brug for beskæring, men er tolerant over for nogle beskæringer for at holde den i en ordentlig vane og ude af vejen.

Den er en interessant skærm eller hæk og har flere sæsoner af interesse, hvilket gør den værd at dyrke i tørre, varme områder. Som en ekstra bonus er fugle og bestøvere meget tiltrukket af blomsterne og frugterne.

Anbefalede: