Caring For Snow Sweet Apples: Tips til at dyrke snesøde æbletræer

Indholdsfortegnelse:

Caring For Snow Sweet Apples: Tips til at dyrke snesøde æbletræer
Caring For Snow Sweet Apples: Tips til at dyrke snesøde æbletræer

Video: Caring For Snow Sweet Apples: Tips til at dyrke snesøde æbletræer

Video: Caring For Snow Sweet Apples: Tips til at dyrke snesøde æbletræer
Video: How to grow Apple tree from apple fruit for beginners 2024, Kan
Anonim

Der er så mange sorter at vælge imellem, når du dyrker æbler, men der er mange grunde til, at Snow Sweet æbletræer bør være på din korte liste. Du får et velsmagende æble, der bruner langsomt, et træ, der producerer godt, og god sygdomsresistens.

Hvad er et Snow Sweet Apple?

Snow Sweet er en ny sort, udviklet ved University of Minnesota og introduceret i 2006. Træerne er mere hårdføre end de fleste og kan dyrkes så langt nordpå som zone 4. De har også over gennemsnittet modstandsdygtighed over for brandskimmel og sårskorpe. Dette er også en senere sort, der begynder at modnes i midten af september og omkring to uger efter Honeycrisp.

Æblerne er de virkelige standouts af denne nye sort. Snow Sweet æbler har en for det meste sød smag med kun et strejf af syrlighed. Smagere beskriver også en rig, smøragtig smag, der er unik. En anden speciel egenskab ved Snow Sweet æbler er, at deres lyse hvide kød oxiderer langsomt. Når du skærer et af disse æbler, forbliver det hvidt længere end de fleste varianter. Æblerne spises bedst friske.

Sådan dyrker man snesøde æbler

Growing Snow Sweet æbler er et godt valg for enhver gartner, der er interesseret i en ny oglækker æblesort, og som lever i et nordligt klima.

Disse træer foretrækker jord, der er muldrig med en pH-værdi mellem seks og syv og et dejligt solrigt sted. Gødning er ikke nødvendig i det første år og i de efterfølgende år, hvis jorden ikke er særlig rig, og hvis væksten på træerne ikke er tilstrækkelig.

Når de er etableret, er det nemt at pleje Snow Sweet-æbler. De har god sygdomsresistens, men det er stadig en god idé at se efter tegn på at fange eventuelle problemer tidligt. Vand kun, når der ikke er nok regn, selvom Snow Sweet har moderat tørketolerance.

Harvest Snow Søde æbler begynder i midten af september og gem dem i op til to måneder for den bedste smag og tekstur.

Anbefalede: