Karl Foerster Grass Plants: How To Grow Foerster Feather Grass In The Landscape

Indholdsfortegnelse:

Karl Foerster Grass Plants: How To Grow Foerster Feather Grass In The Landscape
Karl Foerster Grass Plants: How To Grow Foerster Feather Grass In The Landscape

Video: Karl Foerster Grass Plants: How To Grow Foerster Feather Grass In The Landscape

Video: Karl Foerster Grass Plants: How To Grow Foerster Feather Grass In The Landscape
Video: Cutting back Karl Foerster Grass, one of the most popular ornamental grasses in our landscapes. 2024, Kan
Anonim

Prydgræs er enestående planter til haven. De har ikke kun statuesk elegance, men de giver en blid symfoni af vinddrevet lyd. Karl Foerster græsplanter har disse egenskaber såvel som evnen til at tolerere mange jordtyper og lysforhold. At dyrke Karl Foerster-græs i dit landskab giver dig uafbrudt nydelse år efter år i din have.

Karl Foerster Feather Grass Info

En af de store landskabstrends i det sidste årti har været brugen af letplejede prydgræsser. Karl Foerster fjerrørgræs (Calmagrostis x acutiflora 'Karl Foerster') er et fremragende eksemplar omkring damme, vandhaver og andre fugtbelastede steder. Den er hårdfør gennem United States Department of Agriculture zone 5 til 9 og har ingen alvorlige skadedyrs- eller sygdomsproblemer. Nogle tips til, hvordan du dyrker Foerster fjergræs, vil få dig på vej til at nyde denne alsidige plante i din have.

Opkaldt efter Karl Foerster, en livslang planteskole, forfatter og fotograf, bliver dette fjerrørgræs 5 til 6 fod (1,5 til 2 m.) højt. Græsset har tre forskellige årstider af interesse. Om foråret, ny robust,lanseformede blade kommer frem. I løbet af sommeren udvikles de fjeragtige, lyserøde blomsterstande.

Stænglens blomstrende spidser bærer talrige tilsyneladende flettede frø. Disse holder hele vejen ind i vinteren, tørrer ud og bliver solbrune. Brugte blomsterpigge giver en af de få lodrette vinterdekorationer i haven eller kan bruges i tørrede blomsterarrangementer.

Anvendelse til Karl Foerster-græsplanter

Fjergræs har brug for konstant fugt og betragtes som en kølig sæsongræs. Den kan bruges i containere eller installationer i jorden. I en masseplantning med accent flerårige blomster er effekten ret surrealistisk og drømmende. Som et enkeltstående eksemplar tilføjer græsset lodret appel.

Brug Karl Foerster som en kant, baggrund, levende skærm, i en vildblomsteng eller omkring enhver vandstruktur. Den vil endda trives i en regnhave. Prøv at bruge det i naturlige omgivelser, hvor græsset kan fremhæve indfødte planter. Planten spredes med jordstængler og kan blive bredere med tiden, men den anses ikke for invasiv og vil ikke selvså.

Sådan dyrker du Foerster-fjergræs

Vælg et sted, der er lavt og samler vand, eller plant græsset nær en dam eller et andet fugtigt sted. Du kan også prøve at dyrke Karl Foerster-græs i områder med lav fugtighed, men sørge for supplerende vanding. Dette er en sej plante, der endda kan trives i hård lerjord.

Karl Foerster fjergræs kan vokse i enten delvis eller fuld sol. Del planterne hvert 3. år om foråret for at få det bedste udseende. Lad blomsterhovederne blive siddende til vinterinteresse og klip demtilbage i det tidlige forår til 15 cm fra jorden.

Gødning er ikke nødvendig, forudsat at der bruges en pæn organisk muld omkring rodzonen. I køligere klimaer spredes halm eller barkflis rundt om planten og trækkes væk om foråret, så de nye grønne blade kommer frem.

Anbefalede: