Ingen frugt på et avocadotræ: Hvad skal man gøre, når en avocado ikke producerer frugt

Indholdsfortegnelse:

Ingen frugt på et avocadotræ: Hvad skal man gøre, når en avocado ikke producerer frugt
Ingen frugt på et avocadotræ: Hvad skal man gøre, når en avocado ikke producerer frugt

Video: Ingen frugt på et avocadotræ: Hvad skal man gøre, når en avocado ikke producerer frugt

Video: Ingen frugt på et avocadotræ: Hvad skal man gøre, når en avocado ikke producerer frugt
Video: Avocado Won't Fruit? How To Pollinate An Avocado Tree For Self Fertility 2024, Kan
Anonim

Selv om avocadotræer producerer mere end en million blomster ved blomstringen, falder de fleste fra træet uden at producere frugt. Denne ekstreme blomstring er naturens måde at opmuntre til besøg fra bestøvere. Selv med denne overdrevne blomstring er der flere grunde til en frugtesløs avocado. Læs videre for at lære, hvorfor der ikke er frugt på et avocadotræ, samt yderligere oplysninger om en avocado, der ikke giver frugt.

Årsager til et avocadotræ uden frugt

Der er flere grunde til en frugtesløs avocado. Først og fremmest begynder podede træer norm alt at producere frugt om tre til fire år, mens avocadofrøplanter (ikke-podede) tager meget længere tid at producere (7-10 år), hvis overhovedet. Så en grund til, at en avocado ikke producerer frugt, er simpelthen, fordi den ikke er en moden podet sort.

Avocadoer plantet i USDA-zonerne 9 til 11 kan også bære frugt, men hvis du er i et køligere område, kan træet overleve, men aldrig sætte frugt. Derudover vil avocadoer ofte producere et kraftigt frugtsæt et år og i det efterfølgende år producere et meget lettere sæt frugt. Dette kaldes biennal fruiting.

Den mest sandsynlige årsag tilingen frugt på et avocadotræ er dets blomstringsmønster. Avocadoer har en unik blomstringsadfærd kaldet 'protogyn dichogamy.' Alt, hvad denne besværlige sætning betyder, er, at træet har både funktionelle han- og hunorganer i hver blomst. Over en periode på to dage åbner blomstringen sig først som en hun og den følgende dag som en han. Hver åbning af blomsten varer cirka en halv dag. For yderligere at komplicere tingene, er avocadoblomstrende mønstre opdelt i to grupper: "A" og "B" type blomster. Type A-blomster åbner som hunner om morgenen og derefter som hanner, mens Type B blomstrer åbne som haner efterfulgt af hunner.

Temperaturen spiller en rolle i, hvor godt det synkroniserede blomstringsmønster opnås. Optimale temperaturer for blomstring er 68 til 77 grader F. (20-25 C.). Højere eller lavere temperaturer kan ændre, hvor godt træet bestøver.

Sådan får du en avocado til at sætte frugt

For at tilskynde til bestøvning skal du plante mere end ét træ. Plant rodstokpodede frøplanter i stedet for frø, du har startet på egen hånd.

Sørg for at gøde avocadotræer med en nitrogenrig gødning i den sene vinter til det tidlige forår og igen i forsommeren. Fra april til juni (den nordlige halvkugle) skal du afstå fra at fodre træerne med en nitrogenrig mad, som kun vil fremme løvvækst frem for frugtproduktion.

Avocadotræer behøver eller kan ikke lide kraftig beskæring. Hvis du har brug for at beskære døde, knækkede eller syge grene, så prøv at undgå at skære eller beskadige grene med knopper eller blomster.

Hold træet konstant vandet; vand dybt tillæg rødderne i blød og lad derefter jordoverfladen tørre, inden du vander igen. Afhængigt af temperaturen kan dette betyde daglig eller ugentlig vanding.

Anbefalede: