Sådan planter man aspetræer: Tips til at plante et ungt aspetræ

Indholdsfortegnelse:

Sådan planter man aspetræer: Tips til at plante et ungt aspetræ
Sådan planter man aspetræer: Tips til at plante et ungt aspetræ

Video: Sådan planter man aspetræer: Tips til at plante et ungt aspetræ

Video: Sådan planter man aspetræer: Tips til at plante et ungt aspetræ
Video: Sådan plantes et træ, så det vokser 3 gange hurtigere. Root træningsmetode. 2024, Kan
Anonim

Esptræer (Populus tremuloides) er en yndefuld og slående tilføjelse til din baghave med deres blege bark og "skælvende" blade. At plante en ung asp er billigt og nemt, hvis du omplanter rodsugere for at formere træerne, men du kan også købe unge aspe dyrket af frø. Hvis du er interesseret i aspe, så læs videre for information om, hvornår du skal plante aspetræer, og hvordan du planter aspetræer.

Planter en ung asp

Den nemmeste metode til at starte unge aspetræer på er vegetativ formering ved hjælp af rodstiklinger. Aspene gør alt arbejdet for dig og producerer unge planter fra rødderne. For at "høste" disse unger skærer du rodudløbene af, graver dem ud og transplanterer dem.

Aspens formerer sig også med frø, selvom dette er en meget vanskeligere proces. Hvis du er i stand til at dyrke frøplanter eller købe nogle, vil aspeplantetransplantation stort set være det samme som rodudsugningstransplantation.

Hvornår skal man plante aspeplanter

Hvis du planter en ung asp, skal du vide, hvornår du skal plante aspetræer. Det bedste tidspunkt er foråret, efter at chancen for frost er forbi. Hvis du bor i et varmt område i en hårdførhedszone højere end zone 7,du bør transplantere aspe i det tidlige forår.

En aspefrøplantetransplantation om foråret giver den unge asp rigelig tid til at etablere et sundt rodsystem. Den har brug for et fungerende rodsystem for at klare sig gennem de varme sommermåneder.

Sådan planter man aspetræer

Vælg først et godt sted til dit unge træ. Hold det langt væk fra dit hjems fundament, kloak-/vandrør og 3 m væk fra andre træer.

Når du planter en ung asp, vil du gerne placere træet på et sted med sol, enten direkte sol eller delvis sol. Fjern ukrudt og græs i et 3 fod (0,9 m.) område omkring træet. Bryd jorden op til 15 tommer (38 cm.) under plantestedet. Ændr jorden med organisk kompost. Arbejd også sand ind i blandingen, hvis dræningen er dårlig.

Grav et hul i den bearbejdede jord til frøplantens eller unge træs rodklump. Placer den unge asp i hullet og fyld rundt om den med ekstruderet jord. Vand det godt og fast jorden omkring det. Du bliver nødt til at blive ved med at vande den unge asp i hele den første vækstsæson. Når træet modnes, bliver du nødt til at vande under tørre perioder, især i varmt vejr.

Anbefalede: