Serviceberry Autumn Brilliance - How To Grow An Autumn Brilliance Serviceberry

Indholdsfortegnelse:

Serviceberry Autumn Brilliance - How To Grow An Autumn Brilliance Serviceberry
Serviceberry Autumn Brilliance - How To Grow An Autumn Brilliance Serviceberry

Video: Serviceberry Autumn Brilliance - How To Grow An Autumn Brilliance Serviceberry

Video: Serviceberry Autumn Brilliance - How To Grow An Autumn Brilliance Serviceberry
Video: Planting an 'Autumn Brilliance' Serviceberry - ❤️🌳❤️ 2024, April
Anonim

Leder du efter et lille træ/busk med strålende efterårsfarve til at sætte liv i landskabet dette efterår? Overvej det passende navngivne servicebær, 'Autumn Brilliance', som har en smuk orange/rød efterårsfarve og er sygdomsresistent. Læs videre for at finde ud af, hvordan du dyrker et Autumn Brilliance serviceberry og information om generel pleje af serviceberry træer.

Om Autumn Brilliance Serviceberries

'Autumn Brilliance' servicebær (Amelanchier x grandflora) er en krydsning mellem A. canadensis og A. laevis. Dens slægtsnavn stammer fra det franske provinsnavn for Amelanchier ovalis, en europæisk plante i denne slægt, og selvfølgelig minder dens kultivarnavn om dens strålende orange/røde efterårsnuancer. Den er hårdfør i USDA zone 4 til 9.

Servicebæret 'Autumn Brilliance' har en opretstående, stærkt forgrenet form, der vokser fra mellem 15 og 25 fod (4-8 m.) i højden. Denne særlige kultivar har en tendens til at suge mindre end andre, tolererer tørke og er tilpasset en række forskellige jordtyper.

Mens den er opkaldt efter sin bemærkelsesværdige efterårsfarve, er Autumn Brilliance lige så spektakulær om foråret med dens udstilling af store hvide blomster. Disse blomster efterfølges afsmå spiselige frugter, der smager meget som blåbær. Bærrene kan laves til konserves og tærter eller efterlades på træet, så fuglene kan fortære dem. Bladene kommer frem med lilla farvetoner, modne til mørkegrønne fra det sene forår til sommeren, og går derefter ud i et glimt af herlighed til efteråret.

Sådan dyrker man et efterårsglansservicebær

Autumn Brilliance servicebær kan findes, der vokser i buskekanter eller langs planteningsstrimler i boliggade. Disse servicebær er også et dejligt træ/busk i underetage eller til dyrkning langs skovkanterne.

Plant dette servicebær i fuld sol til delvis skygge i gennemsnitlig jord, der er veldrænende. Autumn Brilliance foretrækker fugtig, veldrænende muldjord, men tåler de fleste andre typer jord.

Pleje af servicebærtræer, når først de er etableret, er minimal. Denne sort kræver lidt eller ingen pleje, da den er tørketolerant og sygdomsresistent. Selvom denne sort ikke suger så meget som andre servicebær, vil den stadig suge. Fjern eventuelle sutter, hvis du foretrækker et træ frem for en buskvækst.

Anbefalede: