Plum Pine Care - Information om dyrkning af Podocarpus Plum Pines

Indholdsfortegnelse:

Plum Pine Care - Information om dyrkning af Podocarpus Plum Pines
Plum Pine Care - Information om dyrkning af Podocarpus Plum Pines

Video: Plum Pine Care - Information om dyrkning af Podocarpus Plum Pines

Video: Plum Pine Care - Information om dyrkning af Podocarpus Plum Pines
Video: African Fern Pine- Afrocarpus gracilier AKA Podocarpus gracilier 2024, Kan
Anonim

Plumfyr (Podocarpus elatus) er et attraktivt nåletræ, der er hjemmehørende i de tætte regnskove på Australiens østkyst. Dette træ, som foretrækker milde klimaer, er velegnet til dyrkning i USDA plantehårdhedszoner 9 til 11. Interesseret i at dyrke Podocarpus blommefyr i din have? Læs videre for at få nyttige oplysninger og tips.

Om Podocarpus Plum Pines

I modsætning til de fleste nåletræer har blommefyrtræer ikke kogler. I stedet har de enkelte frø knyttet til grenen af en kødfuld, blålig-sort gren. Frøene er spiselige og bliver ofte spist rå eller lavet til syltetøj og gelé (hvis fuglene ikke får dem først).

Plum fyrretræer, også kendt som Illawarra blomme, vokser langsomt de første par år og når til sidst en højde på 25-40 fod (8-12 m.) på otte til 10 år. De vokser norm alt meget højere i deres naturlige miljø og topper ofte ved 118 fod (36 m.).

Sådan dyrker man blommefyrplanter

Blummefyr er let at dyrke med stiklinger eller frø, men den bedste måde at fremskynde processen på er at starte med en frøplante fra en planteskole eller et drivhus.

Blummefyr kan tilpasses en række vækstbetingelser, så længe jorden har det godtdrænet. Træet kan håndtere fugtig jord, men vil sandsynligvis udvikle rodråd under fugtige forhold. Den klarer sig godt i sandjord og kystnære forhold, inklusive s alt havspray.

Blummefyrtræer, som vokser i fuld sollys eller delvis skygge, er også relativt tørketolerante. Modne træer kan norm alt modstå frost, men unge træer er mere modtagelige for skader.

Plant to eller tre træer for at øge din chance for succes, da træer enten er han- eller hunkøn.

Tips om pleje af blommefyr

Vand en nyligt plantet blommefyr regelmæssigt, og hold jorden jævnt fugtig, men aldrig fugtig, indtil der opstår ny vækst, hvilket indikerer, at træet har slået rod.

Blummefyrtræer nyder godt af en let påføring af planteføde til alle formål sidst på vinteren eller det tidlige forår. Hvis væksten ser træg ud, skal du gøde igen om sommeren og det tidlige efterår. Undgå at gøde sidst på efteråret, hvis der er fare for frost i dit område, da ny vækst er mere modtagelig for skader.

Trimning af sidegrene vil resultere i mere busket vækst. Ellers er det bedst ikke at beskære blommefyrtræer, men du kan beskære let med en klipper eller saks når som helst på året, hvis træet ser pjusket ud.

Anbefalede: