Hvorfor giver mine tranebær ikke frugt: Rettelser til en tranebærvin uden frugt

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor giver mine tranebær ikke frugt: Rettelser til en tranebærvin uden frugt
Hvorfor giver mine tranebær ikke frugt: Rettelser til en tranebærvin uden frugt

Video: Hvorfor giver mine tranebær ikke frugt: Rettelser til en tranebærvin uden frugt

Video: Hvorfor giver mine tranebær ikke frugt: Rettelser til en tranebærvin uden frugt
Video: Wine Fermentation Problems Solved - Wine Fermentation Common Issues and Fixes 2024, Kan
Anonim

Tranebær er en fantastisk bunddække, og de kan også producere rigelig frugthøst. Et pund (0,5 kg.) frugt fra hver fem kvadratfod (0,5 kvm) betragtes som et godt udbytte. Hvis dine tranebærplanter producerer få eller ingen bær, er der flere muligheder, du skal overveje.

Why Will My Cranberry Fruit ikke?

En tranebærvin uden frugt kan simpelthen være for ung. Tranebærplanter er oftest tilgængelige for køb i to former: et år gamle stiklinger med rod og tre eller fire år gamle planter. Hvis du planter stiklinger, skal du vente omkring tre til fire år på at få frugt. Hvis du transplanterer ældre planter ind i din have, kan du få en lille mængde frugt samme år, som du planter, og du bør have en fuld høst inden det tredje år.

En anden overvejelse er antallet af stolper. Når tranebær først plantes, producerer de slæbende løbere, der hjælper planterne med at dække jorden. Så, efter to eller tre år, vil løberne begynde at producere opretstående skud. Blomsterne og frugterne vises på disse "standere", så med flere af dem - op til 200 stolper pr. kvadratfod (0,1 m2) - får du mere frugt.

En tredjedelDen potentielle årsag til, at du måske ikke har nogen frugt på en tranebærvin, er dårlig bestøvning af tranebærrene. Bier, herunder honningbier, humlebier og andre vilde bier, er ansvarlige for tranebærbestøvning. Tranebær er ikke biernes yndlingsblomst, da de indeholder mindre nektar end mange andre, så du har brug for en højere bestand af bier, end du ville have til mere attraktive planter. At leje et stade er en god idé til store beplantninger.

Hvad skal man gøre for et tranebær, der ikke giver frugt

En tranebærvin uden frugt har muligvis brug for bedre bestøvning. Hvis dine planter producerer blomster, men kun lidt frugt, skal du muligvis tiltrække flere bestøvere til din have.

Nitrogengødning vil tilskynde tranebær til at producere løbere på bekostning af opret vækst. Tranebær er tilpasset steder med lav frugtbarhed og har typisk ikke brug for gødning i flere år eller mere. Undgå at gøde med kvælstof de første to år, og fodre kun med små mængder kvælstof efter det andet år, hvis løberne ikke ser ud til at dække jorden effektivt. Ældre tranebær kan i sidste ende have brug for et boost fra flydende fiskegødning.

Hvis det efterlades alene, vil et tranebærplaster fortsætte med at udvide sig ved at producere flere løbere og færre stolper. Hvis du ikke har nogen frugt på en tranebærvin, så prøv at trimme nogle af løberne tilbage rundt om kanten. Denne foranst altning vil tilskynde dine planter til at slå sig ned og producere flere opretstående og dermed mere frugt.

Nogle gange er forhold, der fører til, at tranebær ikke får frugt, uden for din kontrol. Hver opretstående skal have 3til 5 blomster. Stolper med få eller ingen blomster er et tegn på, at hårdt vejr fra forår til efterår har beskadiget blomsterknopperne. I så fald skulle produktionen være tilbage på sporet året efter.

Anbefalede: