Er der buske der er små: Lær om små buske til landskaber

Indholdsfortegnelse:

Er der buske der er små: Lær om små buske til landskaber
Er der buske der er små: Lær om små buske til landskaber

Video: Er der buske der er små: Lær om små buske til landskaber

Video: Er der buske der er små: Lær om små buske til landskaber
Video: Бат, Англия - город Бат в георгианском стиле - история прогулок и путеводитель по Бату 2024, April
Anonim

Når du leder efter små buske, så tænk på dværgbuske. Hvad er dværgbuske? De er norm alt defineret som buske under 3 fod høje (0,9 m.) ved modenhed. De fungerer godt til masseplantninger, containerplantninger og baljeplantninger. Hvis du er en gartner, der har brug for dværgbuske til haver eller baghaver, er du kommet til det rigtige sted. Læs videre for tips om valg af buske til små rum.

Brug af dværgbuske til haver

Dværgbuske er korte buske, der bruges af gartnere på grund af deres æstetiske egenskaber. De er kompakte og tjener mange forskellige haveformål.

I større beplantninger kan små buske til landskaber grupperes i 5 fod (1,5 m.) centre for at skabe en bunddækkende effekt. Buske, der er små, fungerer også godt i plantekasser og kombinerer godt med gadetræer.

Dværgbuske til haver er fantastiske kantplanter til gangbroer og mere formelle havedesigns. Enkelte små planter er også gode grundplanter.

Typer af små buske til landskaber

I moderne tid kan du finde mange nye og interessante små buske til landskaber eller dværgbuske til haver. På grund af deres lille størrelse fungerer de næsten over alt i din have. Herer et par kompakte stedsegrønne buske at prøve, som forbliver under 3 fod (0,9 m) høje:

Boxwood (Buxus) er en meget langsomt voksende stedsegrøn, der tåler næsten enhver form for beskæring.

Læderblade Mahonia (Mahonia bealii) er en stedsegrøn, der trives i skyggen. Den producerer klaser af gule blomster efterfulgt af bær.

Dværgpyracantha (Pyracantha "Tiny Tim") har ikke de farlige torne, som versionerne i fuld størrelse har, men den får de karminrøde bær.

Når du vælger buske til små rum, skal du ikke overse aucuba (Aucuba japonica), en anden af de store buske til landskaber. Den trives i skyggen og producerer gyldent løv.

Dværg yaupon (Ilex vomitoria nana) bliver kun 2 fod (0,6 m) høj og bred med et fint tekstureret stedsegrønt løv. Dværgbambus (Bambusa sasa pygara) holder op med at vokse på en fods højde i sol eller skygge.

Dværg lilla-blade berberis (Berberis) er en anden meget lille busk på 1 fod (0,3 m) i begge retninger, mens dværg sasanqua (Camellia sasanqua) forbliver kompakt, men blomstrer om vinteren. Dværg enebær har fint tekstureret sølvblåt løv.

Dværgkristtorn (Ilex cornuta "Rotunda") og dværgkristtorn (Ilex cornuta rotendifolia) er både kompakte og tætte. Og når du vælger buske til små rum, vokser dværg nandina (Nandina domestica) langsomt med flot efterårsfarve i enten sol eller skygge.

Anbefalede: