What Is A Sweet Lemon - Lær at dyrke Citrus Ujukitsu-træer

Indholdsfortegnelse:

What Is A Sweet Lemon - Lær at dyrke Citrus Ujukitsu-træer
What Is A Sweet Lemon - Lær at dyrke Citrus Ujukitsu-træer

Video: What Is A Sweet Lemon - Lær at dyrke Citrus Ujukitsu-træer

Video: What Is A Sweet Lemon - Lær at dyrke Citrus Ujukitsu-træer
Video: Lemon Tree From Lemon🍋 #shorts 2024, Kan
Anonim

Der er en række citrontræer derude, der hævder at være søde, og til forveksling kaldes flere af dem bare 'sød citron'. Et sådant sødt citronfrugttræ kaldes Citrus ujukitsu. Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvordan man dyrker Citrus ujukitsu-træer og andre søde citronoplysninger.

Hvad er en sød citron?

I betragtning af, at der er mange citrushybrider, der omtales som sød citron eller sød lime, hvad er så egentlig en sød citron? Sød citron (eller sød lime) er en generisk samlebetegnelse, der bruges til at beskrive citrushybrider med lav syre frugtkød og juice. Søde citronplanter er ikke ægte citroner, men en citronhybrid eller en krydsning mellem to andre typer citrus.

I tilfældet med Citrus ujukitsu menes dette søde citronfrugttræ at være en stamme af tangelo, som er en krydsning mellem en grapefrugt og en mandarin.

Ujukitsu Sweet Lemon Information

Ujukitsu er en sød citronplante fra Japan, der blev udviklet af Dr. Tanaka i 1950'erne. Det kaldes nogle gange "limonadefrugten" med henvisning til dens sødere, næsten limonade-smag. Et USDA Research Center kaldet Rio Farms bragte denne søde citron til USA.

Centret blev lukket ned og citrusen derefterladt til at leve eller dø. Regionen havde en betydelig fastfrysning i 1983 og dræbte det meste af citrusfrugterne, men en Ujukitsu overlevede, og John Panzarella, en mestergartner og ekspert i citrus, samlede noget knopper og formerede det.

Ujukitsu søde citroner har en grædende vane med lange buede grene. Frugt er båret i enderne af disse grene og er pæreform. Når den er moden, er frugten lys gul med tyk frugt, der er svær at skrælle. Indeni er frugtkødet mildt sødt og saftigt. Ujukitus vokser langsommere end andre citrusfrugter, men frugter tidligere end andre "søde citron" træer, såsom Sanoboken.

De blomstrer rigeligt med aromatiske blomster om foråret efterfulgt af frugtdannelse. Den største frugt er omtrent på størrelse med en softball og modner gennem efteråret og ind i vinteren.

Sådan dyrker man citrus-ujukitsu-træer

Ujukitsu-træer er små citrustræer, kun 2-3 fod (0,5 til 1 m.) høje og perfekte til containerdyrkning, forudsat at potten er godt drænet. Som med alle citrusplanter kan Ujukitsu-træer ikke lide våde rødder.

De foretrækker fuld sol og kan dyrkes udenfor i USDA-zonerne 9a-10b eller indendørs som stueplante med skarpt lys og gennemsnitlige rumtemperaturer.

Pleje af disse træer ligner den for enhver anden citrustrætype – hvad enten det er i haven eller dyrket indendørs. Den har brug for regelmæssig vanding, men ikke for meget, og fodring med gødning til citrustræer anbefales i henhold til retningslinjerne på etiketten.

Anbefalede: