Insektvenlig haveideer - Lær at lave en insekthave

Indholdsfortegnelse:

Insektvenlig haveideer - Lær at lave en insekthave
Insektvenlig haveideer - Lær at lave en insekthave

Video: Insektvenlig haveideer - Lær at lave en insekthave

Video: Insektvenlig haveideer - Lær at lave en insekthave
Video: 10 tips til at lave dit eget insekthotel 2024, Kan
Anonim

Gartnere har masser af gode grunde til at prøve at lokke gavnlige insekter til en have. Men hvordan gør man det? At ringe til dem eller fløjte sagte virker sjældent. Du vil gerne bruge insektvenlige haveplanter til at begynde at skabe insekthaver. Læs videre for insektvenlige haveideer, herunder oplysninger om, hvordan man laver en insekthave.

Gavnende insekter til en have

Når folk taler om insekter, har de ofte myg eller fluer i tankerne, insekter, som du ville ønske ikke var i gården. Men mange insekter hjælper dine planter med at trives. Faktisk er gavnlige insekter til en have en gartners bedste venner.

Nogle insekter, som bier og sommerfugle, bestøver blomster. Andre gavnlige insekter æder destruktive insekter som bladlus og skjoldlus. En anden gruppe af insekter, kaldet parasitoider, lever på eller inde i et skadedyr og dræber det, mens de spiser.

Når gartnere lærer om og accepterer alle de gode ting, gavnlige insekter opnår, begynder de at søge efter insektvenlige haveideer. Hvordan får man insekter til at føle sig velkomne? Du vil gerne begynde at skabe insekthaver ved at vælge insektvenlige haveplanter.

Insektvenlige haveplanter

De fleste planter tiltrækker insekter. Mens mange arter har begrænset appel, er nogle planter vildt populære blandt de mest gavnlige insekter til en have. Dette omfatter bier, mariehøns, jordbiller og svirrefluer.

Hvis du planter de blomster, urter og ukrudt, som disse insekter elsker mest, øger du dramatisk din chance for at have en population af gavnlige insekter i din have. Prøv f.eks. følgende og læg dig tilbage og se fejlene ankomme:

  • Plant dild og gazania for at tiltrække mariehøns.
  • Inkluder nasturtium for at tiltrække jordbiller og edderkopper.
  • Ryllike vil tilkalde flere mariehøns og svirrefluer.
  • Clover er fantastisk til at tiltrække hjælpsomme bier, så byd velkommen til disse planter.

Et andet godt tip til at tiltrække gavnlige insekter til en have er at plante indfødte blomster. De tiltrækker en bredere vifte af gavnlige insekter end kultivarer gør. Har du en dam, kan du tilbyde mange ekstra levesteder, og det samme gør en kompostbunke. Frem for alt skal du ikke bruge pesticider, ellers dræber du selve de insekter, du håber at se.

Creating Bug Gardens and Bug Hotels

Kunne menneskeheden overleve i en verden uden bestøvende insekter? Disse nyttige insekter yder uoverskuelige tjenester til kloden ved afgrødebestøvning. Omkring tre fjerdedele af verdens blomstrende planter og omkring en tredjedel af fødevareafgrøderne er afhængige af insekt- og dyrebestøvere for at formere sig.

Bier er den vigtigste bestøverfejl. De er så værdifulde, at flere og flere gartnere byder dem velkommen i deres baghaver med insekthoteller. Bug-hoteller varierer meget i form, afhængigt af gartnerens fantasi og kreativitet. Men alle deler det samme formål: at invitere disse bestøvende insekter til at komme og blive.

Start dit bihotel ved at bore huller i træ, så ensomme bier kan søge tilflugt. Placer hotellet mod syd for at sikre varme. Efter et stykke tid burde din baghave brumme af aktivitet.

Tjek denne tutorial til et mason bee hotel for et godt eksempel på et af disse indbydende rum.

Anbefalede: