Pleje af udendørs tornekrone - dyrkning af en tornekroneplante i haven

Indholdsfortegnelse:

Pleje af udendørs tornekrone - dyrkning af en tornekroneplante i haven
Pleje af udendørs tornekrone - dyrkning af en tornekroneplante i haven

Video: Pleje af udendørs tornekrone - dyrkning af en tornekroneplante i haven

Video: Pleje af udendørs tornekrone - dyrkning af en tornekroneplante i haven
Video: Common Problems With Crown of Thorns - Crown Of Thorns Plant Care - (Euphorbia Milii) 2024, Kan
Anonim

Med et almindeligt navn som "tornekrone", har denne sukkulent brug for noget god omtale. Du behøver ikke lede ret langt for at finde gode egenskaber. Varmetålende og tørkebestandig, tornekroneplanten er en ægte perle. Du kan plante tornekrone i haverne i varme klimaer. Læs videre for at få tips til at dyrke tornekrone udendørs.

Voksende tornekroneplante udendørs

Masser af mennesker dyrker en tornekroneplante (Euphorbia milii) som en unik stueplante, og den er unik. Også kaldet tornekrone euphorbia, det er en af de få sukkulenter med rigtige blade - tykke, kødfulde og tåreformet. Bladene vises på stængler, der er bevæbnet med skarpe, tomme lange (2,5 cm.) pigge. Planten får sit almindelige navn fra legenden om, at den tornede krone, som Jesus bar ved hans korsfæstelse, blev lavet af dele af denne plante.

Tornekronen euphorbia-arten kommer fra Madagaskar. Planterne kom først her til landet som nyheder. For nylig har avlere udviklet nye kultivarer og arter, der gør det mere attraktivt at dyrke tornekrone udendørs.

Hvis du er så heldig at bo i et af de varmere områder i landet, vil du nydevoksende tornekrone udendørs som en lille busk udendørs. Plant tornekrone i haven i U. S. Department of Agriculture plantehårdhedszone 10 og derover. Anbragt korrekt tilbyder planten en masse delikate blomster hele året rundt.

Tornekrone er fantastisk som udendørs busk i varmt klima, da den er ekstremt tolerant over for høje temperaturer. Den trives endda i temperaturer over 90º F. (32 C.). Du kan tilføje denne blomstrende sukkulent til din have uden at bekymre dig meget om vedligeholdelse. Det er nemt at pleje udendørs tornekrone.

Caring for Outdoor Crown of Thorns

Plant tornekrone euphorbia buske i fuld sol for de bedste blomster. Planterne tåler også s altsprøjt. Som med enhver busk skal en tornekrone-plante vandes efter transplantation, indtil dens rodsystem er etableret. Derefter kan du skære ned på vandet takket være dets store tørketolerance.

Hvis du elsker tornekronen i haven og vil have mere, er den let at formere fra stiklinger. Bare sørg for at beskytte den mod frost og frost. Du kan formere tornekrone fra spidsstiklinger. Du vil dog gerne have tykke handsker på, før du prøver dette. Din hud kan blive irriteret af både rygsøjlen og den mælkeagtige saft.

Anbefalede: