Mexicansk oregano plantepleje - Sådan dyrkes mexicanske oreganoplanter

Indholdsfortegnelse:

Mexicansk oregano plantepleje - Sådan dyrkes mexicanske oreganoplanter
Mexicansk oregano plantepleje - Sådan dyrkes mexicanske oreganoplanter

Video: Mexicansk oregano plantepleje - Sådan dyrkes mexicanske oreganoplanter

Video: Mexicansk oregano plantepleje - Sådan dyrkes mexicanske oreganoplanter
Video: Herb Over Winter - Зимний чабер (обрезка) 2024, Kan
Anonim

Mexicansk bush oregano (Poliomintha longiflora) er en blomstrende flerårig plante hjemmehørende i Mexico, der vokser meget godt i Texas og andre varme, tørre dele af USA. Selvom den ikke er relateret til din gennemsnitlige haveoreganoplante, producerer den attraktive, duftende lilla blomster og kan overleve under barske og varierede forhold, hvilket gør den til et glimrende valg til dele af haven, hvor intet andet ser ud til at kunne overleve. Fortsæt med at læse for at lære mere om, hvordan man dyrker mexicansk oregano og mexicansk oregano plantepleje.

dyrkning af mexicanske oreganoplanter

Mexicansk bush-oregano (nogle gange omt alt som rosmarinmynte) kan ikke dyrkes over alt. Faktisk falder mexicansk oregano-hårdførhed mellem USDA zone 7b og 11. I zone 7b til 8a er den dog kun rodhårdfør. Det betyder, at al topvækst vil dø tilbage om vinteren, hvor rødderne overlever til at skabe ny vækst hvert forår. Det er ikke altid garanteret, at rødderne klarer det, især hvis vinteren er kold.

I zone 8b til 9a vil noget af topvæksten sandsynligvis dø tilbage om vinteren, hvor den ældre træagtige vækst overlever og sætter nye skud ud om foråret. I zone 9b til 11, mexicanske oreganoplanterer bedst og overlever hele året rundt som stedsegrønne buske.

Mexicansk oregano plantepleje

Mexicansk oreganoplantepleje er meget let. Mexicanske oreganoplanter er meget tørketolerante. De vil vokse i en lang række forskellige jordarter, men foretrækker, at den er ekstremt veldrænet og let basisk.

De lider ikke rigtig af skadedyr, og de afskrækker faktisk hjorte, hvilket gør dem til et meget godt valg til områder, der er plaget af hjorteproblemer.

Hele vejen fra forår til efterår producerer planterne duftende lilla rørformede blomster. Fjernelse af falmede blomster tilskynder nye til at blomstre.

I områder, hvor planterne ikke lider af nedslidning om vinteren, kan det være en god idé at beskære dem let om foråret for at holde dem buskede og kompakte.

Anbefalede: