Firewitch Dianthus Care: Growing Firewitch Flowers In The Garden

Indholdsfortegnelse:

Firewitch Dianthus Care: Growing Firewitch Flowers In The Garden
Firewitch Dianthus Care: Growing Firewitch Flowers In The Garden

Video: Firewitch Dianthus Care: Growing Firewitch Flowers In The Garden

Video: Firewitch Dianthus Care: Growing Firewitch Flowers In The Garden
Video: FireWitch Dianthus | Dianthus gratianapolitanus 'Firewitch' 2024, Kan
Anonim

Ofte bliver jeg kun spurgt af kunder om specifikke planter efter beskrivelse. For eksempel, "Jeg leder efter en plante, jeg så, der er græslignende, men som har små lyserøde blomster." Naturligvis kommer cheddar pink til mig med en beskrivelse som den. Men med så mange varianter af cheddar pink, aka dianthus, er jeg nødt til at vise dem eksempler. De fleste gange oplever jeg, at det er Firewitch dianthus, der har fanget deres opmærksomhed. Fortsæt med at læse for at lære, hvad der er Firewitch, og hvordan man passer Firewitch dianthus.

Hvad er Firewitch Dianthus?

Kåret som årets flerårige plante i 2006, Firewitch dianthus (Dianthus gratianopolitanus 'Firewitch') blev faktisk skabt af en tysk gartner i 1957, hvor den fik navnet Feuerhexe. I 1987 begyndte amerikanske gartnerier at formere og dyrke Firewitch-blomster, og de har været en meget elsket kantplante for zone 3-9 lige siden.

Blomstrer i maj og juni, deres dybt lyserøde eller magenta blomster er en smuk kontrast mod det blågrønne, sølvfarvede græslignende løv. Blomsterne er duftende, dufter let som nelliker. Disse duftende blomster tiltrækker sommerfugle og kolibrier. Ildhekseblomster holder stand mod varme og fugtmere end de fleste dianthus-blomster.

Firewitch Dianthus Care

Fordi Firewitch dianthus kun vokser omkring seks til otte tommer (15 til 20,5 cm) høj og 12 tommer (30,5 cm.) bred, er den fremragende at bruge i border, klippehaver, på skråninger eller endda gemt i sprækker i klippevægge.

Ildhekseblomster er i dianthus-familien, nogle gange kaldet cheddar-pink eller border-pink. Firewitch dianthus planter vokser bedst i fuld sol, men kan tåle let skygge.

Giv dem veldrænet, let sandet jord for at undgå kronråd. Når planterne er etableret, er de tørketolerante. Ildhekseplanter anses også for at være hjorteresistente.

De foretrækker normal til let vanding. Når du vander, må du ikke fugte løvet eller kronerne, da de kan udvikle kroneråd.

Klip Firewitch-planter tilbage efter blomstringen falmer for at fremme genopblomstring. Du kan simpelthen klippe det græslignende løv tilbage med en græssaks.

Anbefalede: