Kan en bananplante dyrke frugt: Sådan får du banantræer til at producere frugt

Indholdsfortegnelse:

Kan en bananplante dyrke frugt: Sådan får du banantræer til at producere frugt
Kan en bananplante dyrke frugt: Sådan får du banantræer til at producere frugt

Video: Kan en bananplante dyrke frugt: Sådan får du banantræer til at producere frugt

Video: Kan en bananplante dyrke frugt: Sådan får du banantræer til at producere frugt
Video: How to get get your banana plant to fruit & grow HUGE BANANAS 🍌🍌🍌 2024, Kan
Anonim

Banantræer er en fast bestanddel af mange landskaber med varmt vejr. Selvom de er meget dekorative og ofte dyrkes for deres tropiske blade og lyse blomster, producerer de fleste sorter også frugt. Fortsæt med at læse for at lære mere om, hvordan man får banantræer til at producere frugt.

Banana Tree Fruit

Kan en bananplante dyrke frugt? Det kan den selvfølgelig - de hedder bananer! Når det er sagt, producerer ikke alle bananplanter frugt, som du kan spise. Nogle sorter som den røde banan, dværgbananen og den lyserøde fløjlsbanan dyrkes for deres blomster. De laver frugt, men det er ikke spiseligt. Når du vælger en bananplante, skal du sørge for at vælge en, der er avlet til at lave velsmagende frugt.

Bananer skal blomstre fra foråret til forsommeren, og banantræets frugter skal sætte sig i forsommeren. Frugten vokser i klaser, kaldet hænder, langs en enkelt stilk. En stilk fuld af hænder kaldes en flok.

Det tager mellem 3 og 6 måneder for banantræets frugt at modne. Du ved, at bananerne er modne, når de får et fyldigere, rundere udseende. Lad dem ikke blive gule på planten, da de sandsynligvis vil splitte op og fordærve. Når de fleste frugter i bundtet er modne,skær hele stilken af og hæng den et mørkt sted, så frugterne kan modnes.

Banantræets frugt vil blive ødelagt af temperaturer under frysepunktet. Hvis der er frost i din vejrudsigt, skal du klippe stilken og bringe den indenfor, uanset om den er moden eller ej. Selvom frugterne er små, skal de stadig modnes. Når du har høstet din frugt, bør du skære den stilk ned, den voksede på. Hver stilk producerer kun én bundt bananer, og ved at skære den ned får der plads til nye stængler.

Sådan får du banantræer til at producere frugt

Måske er der ingen frugt på en bananplante i din have. Hvad giver? Problemet kan være en af flere ting. Det kræver visse betingelser at få banantræer til frugt.

Hvis din jord er dårlig, kan dit træ vokse fint, men ikke give frugt. Din jord skal være rig, ikke-s altholdig og have en pH mellem 5,5 og 7,0.

At få bananplanter til frugt kræver også konstant varme. En bananplante kan overleve ned til frysning, men den vil ikke vokse eller sætte frugt under 50 F. (10 C.). Den ideelle temperatur til bananfrugtsæt er i midten af 80'erne.

Vær meget forsigtig med at beskære dine bananplanter. Stilkene, der producerer frugten, vokser langsomt op inde i stilkene. At skære en stilk tilbage i efteråret kan betyde ingen bananfrugt den følgende sommer. Klip kun stængler, der allerede har fået frugt.

Anbefalede: