Hvorfor blomstrer min Daphne ikke: Sådan får du blomster på Daphne-planter

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor blomstrer min Daphne ikke: Sådan får du blomster på Daphne-planter
Hvorfor blomstrer min Daphne ikke: Sådan får du blomster på Daphne-planter

Video: Hvorfor blomstrer min Daphne ikke: Sådan får du blomster på Daphne-planter

Video: Hvorfor blomstrer min Daphne ikke: Sådan får du blomster på Daphne-planter
Video: Blomster i køkkenhaven 2024, Kan
Anonim

De smukke, duftende blomster, der vises på Daphne-planter, overbeviser gartnere om at invitere dem ind i haven, plante dem nær døråbningerne eller ved siden af stier for at værdsætte deres berusende honningduft. Men disse planter er ikke altid nemme at dyrke, og selv dem med kraftigt løv blomstrer ikke nødvendigvis. Hvis du opdager, at din Daphne ikke blomstrer, vil du gerne læse nogle tips til, hvordan du får blomster på Daphne-planter.

Daphne Plant Blooms

Slægten Daphne blev opkaldt efter nymfen, der i en romersk myte nægtede guden Apollos kærlighed og blev forvandlet til en busk. Slægten tæller omkring 100 arter, inklusive både stedsegrønne og løvfældende sorter.

Daphne-planteblomster er blandt de smukkeste blomster, og de fleste Daphne-planter dyrkes for deres udsøgt duftende blomster. Nogle sorter af Daphne tilbyder dog også små bær og attraktivt løv. Winter Daphne (Daphne odora) blomstrer i de køligere måneder og er ret koldhårdfør.

Hvorfor blomstrer min Daphne ikke?

Daphne kan være meget optaget af plantning og meget længe om at blomstre. Alt for mange gartnere ender med at spørge: "Hvorfor blomstrer min Daphne ikke?" Blomstrer din Daphne ikke? Hvis året går ogser du ingen blomster på Daphne-planter, er der et eller andet problem. Det er rigtigt, at Daphne tager tid at etablere sig og vil ikke blomstre i et par år efter plantning.

Men hvis den tid er gået, og du ikke ser nogen blomster på Daphne-planter, så gennemgå dine kulturelle praksisser. Du vil være sikker på, at du gør alt, hvad der er nødvendigt for at opmuntre til Daphne-blomster.

For det første vil du gerne se, hvor din Daphne er plantet. Daphne-planter trives ikke i beholdere på længere sigt, og de er heller ikke meget glade, når de transplanteres. Alle typer af Daphne kan ikke lide og reagere dårligt på rodforstyrrelser af enhver art.

Forudsat at din Daphne er plantet i et havebed, så tag et kig på jorden. Hvis du vil vide, hvordan du får blomster på Daphne-planter, skal du sørge for, at jorden er veldrænende, holder på fugten og indeholder organisk materiale.

Ud over den rigtige jord vil Daphnes have et par andre elementer for at blomstre. De kræver generøs vanding på regelmæssig basis. Daphnes, der ikke blomstrer, kan skyldes tør jord.

Tjek også for at se, at din Daphne kommer i læ for hård vind. Den har også brug for lidt skygge fra den varme middagssol.

Læg jorden rundt om dine planter med en god, økologisk barkflis hvert forår. Dette hjælper med at holde deres rødder beskyttet og køligt fra sommersolen. Men hold mulden et par inches (8,5 cm.) fra stilkene for at forhindre råd.

Anbefalede: