Ingen blomstrer på Clematis - Årsager til, at Clematis-vinstokken ikke blomstrer godt

Indholdsfortegnelse:

Ingen blomstrer på Clematis - Årsager til, at Clematis-vinstokken ikke blomstrer godt
Ingen blomstrer på Clematis - Årsager til, at Clematis-vinstokken ikke blomstrer godt

Video: Ingen blomstrer på Clematis - Årsager til, at Clematis-vinstokken ikke blomstrer godt

Video: Ingen blomstrer på Clematis - Årsager til, at Clematis-vinstokken ikke blomstrer godt
Video: How To Identify Groundnut/Hopniss (Apios Americana) 2024, Kan
Anonim

En glad, sund klematisranke producerer en fantastisk masse farverige blomster, men hvis noget ikke er helt rigtigt, kan du være bekymret for, at en klematisvin ikke blomstrer. Det er ikke altid let at afgøre, hvorfor klematis ikke blomstrer, eller hvorfor i alverden at få klematis til at blomstre nogle gange er sådan en udfordring. Læs videre for et par mulige årsager.

Årsager til ikke-blomstrende klematis

At finde ud af, hvorfor en klematis ikke blomstrer, er det første skridt i at løse problemet.

Gødning – Forkert befrugtning er ofte årsagen til en ikke-blomstrende klematis. Norm alt er problemet ikke mangel på gødning, men for meget, hvilket kan give frodigt løv og få blomster. Klematis har som hovedregel godt af en håndfuld 5-10-10 gødning om foråret sammen med et lag kompost. Påfør en vandopløselig gødning en eller to gange i løbet af foråret og sommeren. Sørg for, at planten ikke får for meget nitrogen, hvilket kan være tilfældet, hvis din klematis er placeret i nærheden af en stærkt gødet græsplæne.

Alder – Vær tålmodig, hvis din klematis er ny; give planten lidt tid til at etablere og udvikle sunde rødder. Clematis kan tage et år eller to om at blomstre og kan tage lidt længere tid at blive fuldmodenhed. På den anden side kan en ældre plante simpelthen være ved slutningen af sin levetid.

Light – "Hoved i solen, fødder i skyggen." Dette er en kritisk regel for sunde klematisvinstokke. Hvis din vinstok ikke har det godt, skal du beskytte rødderne ved at plante et par flerårige planter omkring bunden af vinstokken, eller støtte et par træshingles omkring stilken. Hvis din plante tidligere har blomstret godt, skal du kontrollere, om en busk eller træ i nærheden blokerer lyset. Det er muligvis nødvendigt med en hurtig trimning for at tillade sollys at nå vinstokken.

Beskæring – Forkert beskæring er en almindelig årsag til, at klematis ikke blomstrer, men det er vigtigt at forstå behovene for netop din plante. Nogle klematis-sorter blomstrer på det foregående års vinstokke, så kraftig beskæring om foråret vil forhindre nye blomster i at udvikle sig. Andre sorter blomstrer på indeværende års vinstokke, så de kan skæres til jorden hvert forår. Hvis du ikke er sikker, så beskær først vinstokken senere på foråret, hvor du nemt kan bestemme ny vækst fra ældre, død vækst. Beskær derefter i overensstemmelse hermed.

Anbefalede: