Beaufortia Plant Info - Hvor vokser Beaufortia og typer af Beautortia til haver

Indholdsfortegnelse:

Beaufortia Plant Info - Hvor vokser Beaufortia og typer af Beautortia til haver
Beaufortia Plant Info - Hvor vokser Beaufortia og typer af Beautortia til haver

Video: Beaufortia Plant Info - Hvor vokser Beaufortia og typer af Beautortia til haver

Video: Beaufortia Plant Info - Hvor vokser Beaufortia og typer af Beautortia til haver
Video: FRESH FISH HAVE ARRIVED - AQUARIUM FISH UNBOXING PART TWO 2024, Kan
Anonim

Beaufortia er en forbløffende blomstrende busk med lyse blomster af flaskebørstetypen og stedsegrønt løv. Der er adskillige typer Beaufortia tilgængelige for nysgerrige hjemmegartnere, hver med en lidt anderledes nuanceret blomst og habit. Hvor vokser Beaufortia? Denne plante er hjemmehørende i det vestlige Australien. Gartnere i klimaer i den varme sæson kan se Beaufortia vokse i containere, border, flerårige haver eller som selvstændige vagtpostarter. Fortsæt med at læse for mere info om Beaufortia-planter, så du kan beslutte, om denne plante er den rigtige til dit landskab.

Beaufortia Plant Info

På et kontinent befolket af vidundere som koalaer og kænguruer, er det nogen overraskelse, at en bemærkelsesværdig plante som Beaufortia ville være til stede? Der er 19 arter anerkendt af den australske regering, men mange flere kultivarer skabt til hjemmegartnere. De vilde arter dyrkes i begrænset antal, fordi de kan være ret kræsne. Kultivarerne er mere tilpasningsdygtige og producerer fremragende planter med overlegne blomstringsresultater.

Beaufortia er i myrtefamilien. Den producerer en lav tæt busk 3 til 10 fod (0,9 til 3 m.) høj og tykt dækket af fine grågrønne nåle-som løv. Blomsterne er et udbrud af røde, lilla røde, orange eller lyserøde kronblade, der er attraktive for bier, sommerfugle og andre bestøvere. Blomsterne er 2 til 3 tommer (5 til 7,5 cm.) brede og duftende.

Hvor vokser Beaufortia? Disse planter foretrækker kalksten frem for granitjord i klippeområder. Adskillige arter findes kun i små lommer af levesteder, men mange er almindelige i Eramaean og South West botaniske provinser. Det er en kræsen plante i dyrkning, men forsøg med Beaufortia, der vokser på Kunzea ambigua grundstamme, har vist sig at være et mere vellykket eksemplar.

Typer of Beaufortia

To af de mest almindeligt dyrkede arter er Beaufortia purpurea og Beaufortia elegans. B. purpurea har dybt lilla-røde blomster, mens B. elegans har lavendelblomster, der dækker hele planten tykt fra foråret til efteråret.

Beaufortia aestiva er en af de mindste planter i arten. Denne 3 fod høje (90 cm.) bedøvelse kaldes også sommerflamme for sine strålende røde blomster.

Beaufortia kaldes ofte flaskebørste på grund af dens blomsterform. Nogle af de mere farverigt navngivne arter, der er endemiske for Australien, er ulden flaskebørste, sumpflaskebørste, grusflaskebørste og lille flaskebørste.

Beaufortia Care

Disse australske buske er perfekte til skråninger og klippefyldte bjergskråninger. I køligere klimaer skal de beskyttes mod frost, men de er en fremragende sommerterrasseplante eller prøve til drivhuset.

De er ikke nøjeregnende med jord, så længe den er godt drænende. Tilsætning af sand, småsten eller grus kan øgeporøsitet af købt plantejord.

Planterne foretrækker fuld sol, men kan tåle delvis skygge. Den bedste blomstring finder sted i planter placeret i stærkt lys.

Beaufortia-pleje til unge planter anbefaler konstant fugt, indtil den er etableret. Modne planter er tørketolerante. I deres oprindelige habitat er Beaufortia tilpasset til næringsfattig jord, men de vil reagere godt på tilførsel af organisk gødning én gang om året, når vækstsæsonen begynder.

Prøv Beaufortia i din have, og nyd en australsk skat, der bringes til dig fra kontinenter væk.

Anbefalede: