Stjerne Planteoplysninger - Information om denne stjerneformede svamp

Indholdsfortegnelse:

Stjerne Planteoplysninger - Information om denne stjerneformede svamp
Stjerne Planteoplysninger - Information om denne stjerneformede svamp

Video: Stjerne Planteoplysninger - Information om denne stjerneformede svamp

Video: Stjerne Planteoplysninger - Information om denne stjerneformede svamp
Video: All About the Earth Star Plant or Cryptanthus | Terrestrial Bromeliad 2024, Kan
Anonim

Hvad er jordstjernesvamp? Denne interessante svamp producerer en central puffball, der sidder på en platform bestående af fire til ti fyldige, spidse "arme", der giver svampen et stjerneformet udseende. Fortsæt med at læse for mere info om Earthstar-anlæg.

Earthstar Plant Info

Earthstar-svamp er ikke svær at få øje på på grund af dens distinkte, stjernelignende udseende. Farverne er dog ikke stjernelignende, da den underligt smukke jordstjernesvamp viser forskellige nuancer af brunlig-grå. Den centrale puffball eller sæk er glat, mens de spidse arme har et krakeleret udseende.

Denne interessante svamp er også kendt som barometer earthstar, fordi den reagerer på fugtighedsniveauet i luften. Når luften er tør, foldes spidserne op omkring puffballen for at beskytte den mod vejr og forskellige rovdyr. Når luften er fugtig, eller når det regner, åbner punkterne sig og blotter midten. Jordstjernens "stråler" kan måle fra ½ tomme til 3 tommer (1,5 til 7,5 cm).

Earthstar Fungus Habitats

Earthstar-svamp har et venligt forhold til en række forskellige træer, herunder fyrretræer og eg, da svampen hjælper træerne med at optage fosfor og andre grundstoffer fra jorden. Som træetfotosyntetiserer, den deler kulhydrater med svampen.

Denne svamp foretrækker leret eller sandet, næringsfattig jord og vokser ofte i åbne områder, norm alt i klynger eller grupper. Den findes nogle gange voksende på klipper, især granit og skifer.

Stjernesvampe i græsplæner

Der er ikke for meget, du kan gøre ved stjernesvampe i græsplæner, fordi svampen har travlt med at nedbryde gamle trærødder eller andet forrådnende underjordisk organisk materiale, som returnerer næringsstofferne til jorden. Hvis fødekilderne til sidst forsvinder, vil svampene følge efter.

Du skal ikke bekymre dig for meget om stjernesvampe i græsplæner, og husk på, at det bare er naturen, der gør sit. Faktisk er denne unikke stjerneformede svamp faktisk ret interessant!

Anbefalede: