Kan du bruge savsmuld som barkflis: Information om barkflisning med savsmuld

Indholdsfortegnelse:

Kan du bruge savsmuld som barkflis: Information om barkflisning med savsmuld
Kan du bruge savsmuld som barkflis: Information om barkflisning med savsmuld

Video: Kan du bruge savsmuld som barkflis: Information om barkflisning med savsmuld

Video: Kan du bruge savsmuld som barkflis: Information om barkflisning med savsmuld
Video: Is Sawdust A Good Mulch In Your Garden 3-30-2022 2024, Kan
Anonim

Mulching med savsmuld er en almindelig praksis. Savsmuld er surt, hvilket gør det til et godt mulchvalg til syreelskende planter som rhododendron og blåbær. At bruge savsmuld til barkflis kan være et nemt og økonomisk valg, så længe du tager et par enkle forholdsregler. Fortsæt med at læse for at få flere oplysninger om bioklip med savsmuld.

Hvordan kan du bruge savsmuld som barkflis?

Nogle mennesker, der lægger savsmuld ned som barkflis i deres haver, har bemærket et fald i deres planters sundhed, hvilket får dem til at tro, at savsmuld er giftigt for planter. Dette er ikke tilfældet. Savsmuld er træagtigt materiale, der har brug for nitrogen for at nedbrydes. Det betyder, at efterhånden som den nedbrydes biologisk, kan processen trække nitrogen ud af jorden og væk fra dine planters rødder, hvilket gør dem svagere. Dette er meget mere et problem, hvis du inkorporerer savsmuldet direkte i jorden, end hvis du bruger det som barkflis, men selv med barkflis er det stadig værd at tage forholdsregler.

Forholdsregler ved brug af savsmuld til havebrug

Den bedste måde at forhindre tab af kvælstof, når du bruger savsmuld som havebarkflis, er simpelthen at tilføje ekstra nitrogen med dets påføring. Før du lægger savsmuldet ned, bland 1 pund (453,5 gr.) faktisk nitrogen med hver50 pund (22,5 kg) tørt savsmuld. (Denne mængde bør dække et 10 x 10 fod (3×3 m.) område i din have.) Et pund (453,5 gr.) faktisk nitrogen er det samme som 3 pund (1+kg) ammoniumnitrat eller 5 pund ammoniumsulfat (2+ kg).

Læg savsmuldet ud til en dybde på 1 til 1 ½ tommer (1,5-3,5 cm.), og pas på ikke at hobe det op omkring stammerne af træer og buske, da dette kan fremme råd.

Savsmuld kan nedbrydes med en hurtig hastighed og komprimere sig selv, så hvis du bruger savsmuld som barkflis til haven, bliver du sandsynligvis nødt til at efterfylde det og genfylde det hvert år.

Anbefalede: