Mountain Aven-fakta - Hvad er en Mountain Aven-plante, og hvor vokser den

Indholdsfortegnelse:

Mountain Aven-fakta - Hvad er en Mountain Aven-plante, og hvor vokser den
Mountain Aven-fakta - Hvad er en Mountain Aven-plante, og hvor vokser den

Video: Mountain Aven-fakta - Hvad er en Mountain Aven-plante, og hvor vokser den

Video: Mountain Aven-fakta - Hvad er en Mountain Aven-plante, og hvor vokser den
Video: The Rowan Tree: The Legend and Biology of Mountain Ashes 2024, Kan
Anonim

Hvad er en bjergaven? Også kendt som alpin dryad eller arktisk dryad, bjergavenplanter (Dryas integrifolia / octopetala) er jordnære, blomstrende planter, der trives i kolde, solrige bjergrige steder. Planten findes primært i alpine enge og stenede, golde højdedrag. Denne lille vilde blomst vokser i det vestlige USA og Canada. Bjergavenblomster findes i Cascade og Rocky Mountains og er almindelige så langt nordpå som Alaska, Yukon og Northwest Territories. Mountain Aven er også Islands nationalblomst.

Mountain Aven-fakta

Bjergavens består af lavtvoksende, måttedannende planter med små, læderagtige blade. De roder i knuder langs de krybende stængler, hvilket gør disse små planter til værdifulde medlemmer af økosystemet for deres evne til at stabilisere løse, grusede bjergskråninger. Denne charmerende lille plante er kendetegnet ved små, otte-bladede blomster med gule centre.

Bjerg-aven-planter er ikke i fare, sandsynligvis fordi de vokser i strafende klimaer, der primært besøges af de mest uforfærdede vandrere og bjergbestigere. I modsætning til mange andre vilde blomster er bjergavenblomster ikke truet af byudvikling ogødelæggelse af levesteder.

Mountain Aven Growing

Bjergavenplanter er velegnede til hjemmehaven, men kun hvis du bor i et køligt område. Spild ikke din tid, hvis du bor i et varmt, fugtigt klima, da bjergavener kun er egnede til at vokse i de kølige nordlige himmelstrøg i USDA-plantehårdhedszonerne 3 til 6.

Hvis du bor nord for zone 6, er bjergavenplanter relativt nemme at dyrke i veldrænet, grynet, basisk jord. Fuldt sollys er et must; Mountain Aven tolererer ikke skygge.

Mountain Aven frø kræver lagdeling, og frøene skal plantes i potter på et beskyttet udendørs sted eller i en kold ramme så hurtigt som muligt. Spiring kan tage alt fra en måned til et år, afhængigt af vækstbetingelserne.

Plant frøplanterne i individuelle potter, så snart de er store nok til at håndtere, og lad derefter planterne tilbringe deres første vinter i et drivhusmiljø, før de planter dem i deres permanente hjem.

Anbefalede: