At dyrke okra som prydplante - kan du dyrke okra i potter eller blomsterbede

Indholdsfortegnelse:

At dyrke okra som prydplante - kan du dyrke okra i potter eller blomsterbede
At dyrke okra som prydplante - kan du dyrke okra i potter eller blomsterbede

Video: At dyrke okra som prydplante - kan du dyrke okra i potter eller blomsterbede

Video: At dyrke okra som prydplante - kan du dyrke okra i potter eller blomsterbede
Video: Complete Guide To Growing Natural Okra (Lady Finger) in Pot From Seed Till Harvest 2024, Kan
Anonim

Okra er en næringsrig grøntsag med en mild smag, der gør den til et populært valg til gumbo og andre smagfulde retter. Okra er dog ikke på grøntsagshitparaden for nogle mennesker, mest fordi det er svært at ignorere den karakteristiske, slimede tekstur. Hvis du ikke ønsker at hæve grøntsagerne til at spise, kan du stadig dyrke pryd-okraplanter. De store, hibiscus-lignende blomster er alt andet end ubehagelige.

Hvad er Ornamental Okra?

Okra er en varmeelskende, tropisk plante, der viser store, dristige, ahornlignende blade og høje, robuste stængler. De sarte, næsten overjordiske blomster, som kun holder en enkelt dag, dukker op fra forsommeren til den første frost.

Alle okraplanter er prydplanter, men visse sorter er mere prangende end andre. For eksempel viser kultivarer som 'Royal Burgundy' eller 'Red Velvet' lysegrønt løv med dybrøde årer, stængler og bælg. Andre, såsom 'Silver Queen', har mørkegrønne blade, der giver kontrast til limegrønne bælg.

Growing Okra as a Ornamental

Okra er let at dyrke, men husk på, at det er en sommergrøntsag, der har brug for skarpt sollys, varme dage og varme nætter. Du kan starte frøindendørs fire til seks uger før den sidste uventede frost, eller du kan plante frø direkte i haven, når temperaturen konstant er over 15 C.

Tillad masser af plads; planterne kan være større, end du forventer.

Spred 5-8 cm organisk barkflis rundt om planterne, når frøplanterne er omkring 8 cm høje. Barkflis, såsom halm eller strimlet bark, vil modvirke vækst af ukrudt og holde jorden varm, hvis temperaturerne er kølige i det tidlige forår.

Vær forsigtig med ikke at overvande. Okra er en tørke-tolerant plante, der klarer sig fint med omkring ½ tomme (1 cm.) vand hver uge. Hvis du springer en uge over her og der, ingen bekymringer. Gør planten lejlighedsvis gennem vækstsæsonen med en afbalanceret havegødning.

Du bliver sandsynligvis nødt til at satse planten. De fleste sorter bliver toptunge, efterhånden som de vokser.

Kan du dyrke okra i potter?

Hvis du ikke har plads til planter i standardstørrelse, der kan nå højder på 3 til 5 fod (1-1,5 m.), er dværgvarianter såsom 'Baby Bubba' eller 'Little Lucy' små nok til at vokse i potter.

For at dyrke okra i beholdere, start med en ret stor potte med en diameter på mindst 10 til 12 tommer (25-31 cm.). En bredbundet potte er bedst, fordi planten kan blive toptung. Sørg for, at potten har et drænhul i bunden.

Fyld beholderen med en almindelig kommerciel potteblanding, der indeholder ingredienser såsom tørv og vermiculit. Bland en lille håndfuld almen gødning i potteblandingen før plantning.

Omsorgsfuldtil prydokra i beholdere er let, men sørg for at lade potteblandingen tørre lidt mellem vanding. Fugtet, vandfyldt jord kan resultere i råd og andre fugtrelaterede sygdomme.

For at give næring til en sund blomstring blandes en vandopløselig gødning med vandet en gang hver fjerde til sjette uge.

Anbefalede: