Sweet Pea Bush Care - How To Grow A Sweet Pea Bush

Indholdsfortegnelse:

Sweet Pea Bush Care - How To Grow A Sweet Pea Bush
Sweet Pea Bush Care - How To Grow A Sweet Pea Bush

Video: Sweet Pea Bush Care - How To Grow A Sweet Pea Bush

Video: Sweet Pea Bush Care - How To Grow A Sweet Pea Bush
Video: Sweet Pea Bush – For Long Lasting Brightness And Color 2024, Kan
Anonim

Søde ærtebuske er pæne, afrundede stedsegrønne planter, der blomstrer af og på hele året rundt. De er perfekte til de steder, hvor du får skygge om sommeren og fuld sol om vinteren. Søde ærtebuske er vidunderlige tilføjelser til blandede flerårige grænser i varme klimaer, og de ser også godt ud i terrassebeholdere. Disse pæne, stedsegrønne planter blomstrer i lilla eller lilla nuancer med blomster, der er gode til buketter og arrangementer. Find ud af, hvordan du dyrker en sød ærtebusk i denne artikel.

Hvad er en Sweet Pea Bush?

Ure-relateret til søde ærtehaveblomster (Lathyrus odoratus), den søde ærtebusk (Polygala spp.) får sit navn fra dens lignende udseende blomster. Søde ærtebuske tiltrækker bier, sommerfugle og fugle, hvilket gør dem til et fremragende valg til dyrehaver. Den bliver 2 til 3 fod (0,5 til 1 m.) høj og trives i sol eller skygge. Den er hjemmehørende i Sydafrika og er følsom over for frost og overlever kun vintre i U. S. Department of Agricultures plantehårdhedszone 9 og 10.

Care of Sweet Pea Bush

Pleningen af sød ærtebusk er minimal. Ærtebuske overlever uden en masse supplerende vanding, men de ser bedst ud, hvis du vander dem regelmæssigt. Husk, at dem, der dyrkes i containere, har mere brug for vandofte end dem, der dyrkes i jorden. Da de blomstrer året rundt, sætter de pris på lidt almindelig gødning både forår og efterår.

En af de ting, der gør pleje af sød ærtebusk så let, er, at den behøver lidt eller ingen beskæring. Hvis du har brug for at kontrollere størrelsen, kan du give den en let trim når som helst på året. Stænglerne på ældre buske kan blive træagtige. I så fald kan du skære den til omkring 25,5 cm over jorden og lade den gro igen. Ellers skal du bare lade den vokse naturligt.

Du vil måske også prøve at dyrke søde ærtebuske som et lille træ eller standard. I så fald skal du fjerne alle stængler, der kommer fra jorden undtagen én, og sidegrenene på den nederste halvdel til to tredjedele af stammen, mens planten er ung.

Du kan formere Polygala-arter fra frø, som falder til jorden og slår rod, hvis du ikke afliver planterne regelmæssigt. Hybrider er norm alt sterile. Former dem fra nåletræsstiklinger taget om foråret eller efteråret.

Anbefalede: