Brug af stenfosfat til haver - Hvad gør stenfosfat for planter

Indholdsfortegnelse:

Brug af stenfosfat til haver - Hvad gør stenfosfat for planter
Brug af stenfosfat til haver - Hvad gør stenfosfat for planter

Video: Brug af stenfosfat til haver - Hvad gør stenfosfat for planter

Video: Brug af stenfosfat til haver - Hvad gør stenfosfat for planter
Video: Rock phosphate use in Gardening | How to use Rock Phosphate fertiliser 2024, April
Anonim

Stenfosfat til haver er for længst blevet brugt som gødning til sund plantevækst, men præcis hvad er stenfosfat, og hvad gør det ved planter? Læs videre for at få flere oplysninger.

Hvad er stenfosfat?

Stenfosfat, eller fosforit, udvindes fra leraflejringer, der indeholder fosfor, og bruges til at lave organisk fosfatgødning, som mange gartnere bruger. Tidligere brugte man råfosfat alene som gødning, men på grund af manglende forsyning samt lav koncentration forarbejdes det meste tilførte gødning.

Der er en række typer af stenfosfatgødning tilgængelige på markedet, nogle er flydende, og nogle er tørre. Mange gartnere sværger til at bruge stenbaseret gødning som stenfosfat, benmel og Azomite. Disse næringsrige gødninger arbejder med jorden i stedet for mod den, som kemisk gødning gør. Næringsstofferne stilles derefter til rådighed for planterne i en jævn og jævn hastighed gennem hele vækstsæsonen.

Hvad gør stenfosfat for planter?

Disse gødninger kaldes almindeligvis "klippestøv" og giver den helt rigtige mængde næringsstoffer til at gøre planterne stærke og sunde. Brugen af stenfosfat til haver er en almindelig praksis for begge blomstersamt grøntsager. Blomster elsker at påføre stenfosfat tidligt på sæsonen og vil belønne dig med store, livlige blomster.

Roser kan virkelig godt lide stenstøv og udvikler et stærkere rodsystem og flere knopper, når det bruges. Du kan også bruge stenfosfat til at fremme en sund udvikling af træer og græsplæner.

Hvis du bruger stenfosfat i din køkkenhave, får du færre skadedyr, større udbytte og rigere smag.

Sådan påføres stenfosfatgødning

Stenstøv påføres bedst i det tidlige forår. Sigt efter 10 pund (4,5 kg.) pr. 100 kvadratfod (30,5 m.), men sørg for at læse om påføringssatserne på pakkeetiketten, da de kan variere.

Tilføjelse af stenstøv til kompost vil tilføje tilgængelige næringsstoffer til planter. Brug denne kompost kraftigt i din køkkenhave, og næringsstofferne vil kompensere for det, der fjernes, når du høster.

Anbefalede: