Astrophytum Cactus Care - Tips om dyrkning af stjernekaktusplanter

Indholdsfortegnelse:

Astrophytum Cactus Care - Tips om dyrkning af stjernekaktusplanter
Astrophytum Cactus Care - Tips om dyrkning af stjernekaktusplanter

Video: Astrophytum Cactus Care - Tips om dyrkning af stjernekaktusplanter

Video: Astrophytum Cactus Care - Tips om dyrkning af stjernekaktusplanter
Video: Dyrkning af kartofler 2024, Kan
Anonim

Kaktussamlere elsker den lille Astrophytum-stjernekaktus. Det er en rygradsløs kaktus med en buttet rund krop, der ligner en sanddollar. Stjernekaktusplanter er nemme at dyrke og udgør en interessant del af en sukkulent eller tør haveudstilling. Find ud af, hvordan du dyrker en stjernekaktus, og føj dette yndige lille eksemplar til din skålhave eller saftige potte.

Astrophytum Star Cactus Karakteristika

De almindelige navne på planter er ofte de mest beskrivende og en sjov måde at lære om planten på. Stjernekaktusplanter (Astrophytum asteria) er også kendt som søpindsvinskaktus, sanddollarkaktus eller stjernepeyote – som refererer til blomsten. De minder også meget om Peyote-kaktusplanter.

Den runde krop kan vokse 2 til 6 tommer (5 til 15 cm.) på tværs med forsigtigt rillede sider. Den er grøn til gråbrun og dækket af bittesmå hvide prikker, der stråler ned ad kammene. Kroppen har otte sektioner, som er dekoreret med fine hvide hår. Den heldige gartner, der yder fremragende Astrophytum-kaktuspleje, vil blive belønnet i marts til maj med 3-tommer (7,6 cm.) gule blomster, der kan prale af orange centre. Disse bliver til drupes eller bær i det sene forår, som kan være grå, lyserøde eller rødlige og dækket af uldent hår.

Sådan vokser du enStar Cactus

Planten er blevet overdrevent samlet i sit habitat, og den vilde bestand er truet. Få dine stjernekaktusplanter fra en akkrediteret planteskole, der dyrker dem fra frø. Denne kaktus er hårdfør i USDA plantehårdhedszoner 8 til 9, men klarer sig udmærket i et solrigt vindue i hjemmet.

Hvis du får fingrene i frø, så start dem i frøflader med en sandet sammensat jordblanding. Hold jorden fugtig indtil spiring, og flyt dem derefter til et solrigt sted med beskyttelse mod middagssol.

Dug jorden, når du plejer stjernekaktusbabyer, da vanding over hovedet kan beskadige det ømme væv. De skal holdes fugtige, indtil frøplanten er robust og mindst 1,2 cm høj.

Astrophytum Cactus Care

Novice gartnere elsker den lette kaktuspleje som indendørs planter. De trives med omsorgssvigt, selvom stjernekaktusplanter af og til har brug for vand. Kroppen vil flade ud og blive brun, hvis den har hårdt brug for vand.

Køb dem i en købt kaktusblanding eller lige dele pottemuld og sand. Beholderen skal være fritdrænende og uglaseret, så overskydende fugt let fordamper. April er det bedste tidspunkt at ompotte, men planterne kan faktisk godt lide at blive bundet til potte, så det behøver ikke at gøres ofte.

Gød juni til september, når du plejer stjernekaktus. Reducer mængden af vand, du giver i de sovende vintermåneder.

Rodråd, skurv og mellus forgriber sig på denne plante. Hold øje med tegn på dem, og behandl med det samme.

Anbefalede: