Basket-Of-Gold Plantepleje - Sådan dyrkes Basket-Of-Gold-blomster

Indholdsfortegnelse:

Basket-Of-Gold Plantepleje - Sådan dyrkes Basket-Of-Gold-blomster
Basket-Of-Gold Plantepleje - Sådan dyrkes Basket-Of-Gold-blomster

Video: Basket-Of-Gold Plantepleje - Sådan dyrkes Basket-Of-Gold-blomster

Video: Basket-Of-Gold Plantepleje - Sådan dyrkes Basket-Of-Gold-blomster
Video: Grow an Endless Garden | Start Saving Seeds Today 2024, April
Anonim

Kurv-af-guldplanter (Aurinia saxtilis) har lyse guldblomster, der ser ud til at reflektere solens gyldne stråler. Selvom de enkelte blomster er små, blomstrer de i store klaser, der forstærker virkningen. Planterne bliver en fod (30 cm.) høje og hele 2 fod (60 cm.) brede, og de danner fantastiske bunddække til solrige områder.

Kurv-af-guld-plantepleje er let i områder med milde somre, men i varmt, fugtigt klima har de en tendens til at dø tilbage om midsommeren. Hvis klipning ikke genopliver dem, så prøv at dyrke dem som etårige. Så frø om sommeren eller sæt strøplanter ud i det tidlige efterår. Træk planterne op efter de blomstrer året efter. Dyrk kurve af guld blomster som stauder i USDA plantehårdhedszoner 3 til 7.

Sådan dyrker man Basket-of-Gold

Plant en kurv af guld på et solrigt sted med middel, veldrænet jord. Planterne klarer sig dårligt på rige eller alt for fugtige steder. Hold jorden fugtig, mens frøplanterne er små. Når de er etableret, skal du skære ned til en lejlighedsvis vanding for at forhindre, at jorden tørrer ud. En overflod af fugt forårsager rodråd. Brug et meget tyndt lag organisk barkflis, eller endnu bedre, brug grus eller en anden type uorganisk barkflis.

Klip den øverste tredjedel af planterne af om sommeren efterkronblade falder. Klipning revitaliserer planterne og forhindrer dem i at gå til frø. Planterne behøver ikke opdeling for at holde sig sunde, men hvis du vil dele dem, så gør det lige efter klipning. I varme klimaer har du endnu en mulighed for at dele planterne om efteråret.

Kurv-af-guldplanter behøver kun gødning hvert andet år eller deromkring. For meget gødning resulterer i dårlig blomstring, og de kan miste deres kompakte form. Spred noget organisk gødning eller et par håndfulde kompost rundt om planterne om efteråret.

Du kan finde denne plante mærket som gul eller kurv-af-guld alyssum, selvom den er tættere beslægtet med stenkarse (Arabis spp.) end søde alyssums. To interessante A. saxtilis-kultivarer er 'Citrinum', som har citrongule blomster, og 'Sunny Border Apricot', som har ferskengule blomster. Du kan skabe en slående effekt ved at dyrke kurv af guld i kombination med 'Citrinum'.

Kurv-af-guld-blomster er fremragende ledsagere til forårsløg og sedums.

Anbefalede: