Function Of Iron - Lær om jerns rolle i planter

Indholdsfortegnelse:

Function Of Iron - Lær om jerns rolle i planter
Function Of Iron - Lær om jerns rolle i planter

Video: Function Of Iron - Lær om jerns rolle i planter

Video: Function Of Iron - Lær om jerns rolle i planter
Video: Oldest Creation Myths from East of Europe: When the Devil created the Earth 2024, Kan
Anonim

Hver levende ting har brug for mad til brændstof for at vokse og overleve, og planter er ligesom dyr i denne henseende. Forskere har bestemt 16 forskellige elementer, der er afgørende for et sundt planteliv, og jern er et lille, men vigtigt punkt på listen. Lad os lære mere om jerns funktion i planter.

Hvad er jern og dets funktion?

Jerns rolle i planter er så grundlæggende, som den kan blive: uden jern kan en plante ikke producere klorofyl, kan ikke få ilt og vil ikke være grøn. Så hvad er jern? Jernets funktion er at virke meget som det gør i den menneskelige blodbane - og hjælpe med at transportere vigtige elementer gennem en plantes kredsløbssystem.

Hvor finder man jern til planter

Jern til planter kan komme fra en række kilder. Jernoxid er et kemikalie, der findes i jorden, og som giver snavs en karakteristisk rød farve, og planter kan absorbere jern fra dette kemikalie.

Jern er også til stede i nedbrydning af plantemateriale, så at tilføje kompost til din jord eller endda lade døde blade samle sig på overfladen kan hjælpe med at tilføje jern til dine planters kost.

Hvorfor har planter brug for jern?

Hvorfor har planter brug for jern? Som tidligere nævnt er det mest for at hjælpe planten med at flytte ilt gennem sit system. Planter har kun brug for en lille mængdejern for at være sund, men den lille mængde er afgørende.

Først og fremmest er jern involveret, når en plante producerer klorofyl, som giver planten ilt såvel som dens sunde grønne farve. Det er grunden til, at planter med jernmangel, eller klorose, viser en sygelig gul farve på deres blade. Jern er også nødvendigt for nogle enzymfunktioner i mange planter.

Jord, der er basisk eller har fået tilsat for meget kalk, forårsager ofte jernmangel hos planterne i området. Du kan nemt rette op på det ved at tilføje en jerngødning, eller udjævne pH-balancen i jorden ved at tilsætte havesvovl. Brug et jordprøvesæt, og tal med din lokale udvidelsestjeneste for at teste, om problemet fortsætter.

Anbefalede: