Blomstrende ahornstueplante - Sådan plejer du Abutilon-planten

Indholdsfortegnelse:

Blomstrende ahornstueplante - Sådan plejer du Abutilon-planten
Blomstrende ahornstueplante - Sådan plejer du Abutilon-planten

Video: Blomstrende ahornstueplante - Sådan plejer du Abutilon-planten

Video: Blomstrende ahornstueplante - Sådan plejer du Abutilon-planten
Video: How to grow Abutilons - 'Flowering maple' care tips 2024, Kan
Anonim

Fællesnavnet for blomstrende ahornstueplante refererer til ahorntræets tilsvarende formede blade, men Abutilon striatum er faktisk ikke relateret til ahorntræfamilien. Blomstrende ahorn tilhører malvafamilien (Malvaceae), som omfatter malvaer, stokroser, bomuld, hibiscus, okra og rose af Sharon. Abutilon-blomstrende ahorn omtales også nogle gange som den indiske mallow eller parlor maple.

Denne plante er hjemmehørende i det sydlige Brasilien og findes også almindeligt i hele Syd- og Mellemamerika. Den blomstrende ahornstueplante har en busklignende udseende, og den har også blomster, der ligner hibiscusblomster i form. Den blomstrende ahorn er slående nok til at lave en dejlig planteeksemplar i haven eller i en beholder og vil blomstre fra juni til oktober.

Som nævnt minder stueplantens blade om ahornens og er enten lysegrønne eller ofte stiplede med guldfarver. Denne variation er resultatet af en virus, der først blev bemærket i 1868 og til sidst blev eftertragtet over de solide grønne toner af andre blomstrende ahorn. I dag er virussen kendt som AMV eller Abutilon Mosaic Virus og overføres gennem podning, med frø og via den brasilianske hvidflue.

Sådan plejer du Abutilon-blomstrende ahorn

Alleraser i det 19. århundrede (deraf navnet parlor maple), anses Abutilon blomstrende ahorn for at være lidt af en gammeldags stueplante. Stadig med sine dejlige klokkeformede blade af laks, rød, hvid eller gul, giver den en interessant stueplante. Så spørgsmålet er, hvordan man plejer Abutilon.

Abutilon-krav indendørs er som følger: Blomstrende ahornstueplanter bør placeres i områder med fuld sol til meget let skygge i fugtigt, veldrænende jordmedium. Let skyggeplacering forhindrer visnen i de varmeste dele af dagen.

Den Abutilon-blomstrende ahorn har tendens til at blive rank; for at forhindre dette, klem toppen af grenene om foråret for at fremme en mere kompakt vane. Andre Abutilon-krav indendørs er at vande godt, men undgå overvanding, især om vinteren, når planten er i en hvilefase.

Blomstrende ahorn kan bruges som terrasseplante i containere i varme måneder og derefter bringes ind for at overvintre som stueplante. Abutilon-blomstrende ahorn, der vokser hurtigt i varme klimaer, er generelt hårdfør i USDA-zone 8 og 9 og trives i sommervarme udenfor og køligere temperaturer på 10-12 C. om vinteren.

For at formere blomstrende ahornstueplanter skal du bruge spidsstiklinger fjernet om foråret eller dyrke hybrider som Souvenier de Bonn, en 3 til 4 fod (1 m.) prøve med ferskenblomster og plettet løv; eller Thompsonii, en 6 til 12 tommer (15-31 cm.) plante igen med ferskenblomster og brogede blade, fra frø.

Blomstrende ahornproblemer

For så vidt angår problemer med blomstrende ahorn, har destort set de sædvanlige syndere eller problemer, der rammer andre stueplanter. Flytning af den blomstrende ahorn til et andet sted kan bidrage til bladfald, da den er følsom over for temperatursvingninger.

Anbefalede: