Om Scarlet Runner Beans - Hvornår kan jeg plante en Scarlet Runner Bean Vine

Indholdsfortegnelse:

Om Scarlet Runner Beans - Hvornår kan jeg plante en Scarlet Runner Bean Vine
Om Scarlet Runner Beans - Hvornår kan jeg plante en Scarlet Runner Bean Vine

Video: Om Scarlet Runner Beans - Hvornår kan jeg plante en Scarlet Runner Bean Vine

Video: Om Scarlet Runner Beans - Hvornår kan jeg plante en Scarlet Runner Bean Vine
Video: Bean Time-Lapse - 25 days | Soil cross section 2024, Kan
Anonim

Bønner skal ikke altid dyrkes kun for deres frugt. Du kan også dyrke bønnevinstokke for deres attraktive blomster og bælg. En sådan plante er den skarlagenrøde bønne (Phaseolus coccineus). Lad os lære mere om, hvordan man dyrker skarlagenrøde bønner.

Hvad er Scarlet Runner Beans?

Så præcis hvad er scarlet runner beans? Scarlet runner bean-planter, også kendt som ildbønne, mammut, rød kæmpe og scarlet kejser, er kraftigt klatrende, årlige vinstokke, der når op til 20 fod (6 m.) på en sæson. Denne enårige bønneranke bærer store, grønne blade og en attraktiv klynge røde blomster fra juli til oktober.

Bønnebælgerne er store, nogle gange op til 2,5 cm i diameter og indeholder bønner, der er smukt lyserøde, når de er unge, og som bliver til en mørk violet til sort plettet med alderen. Bønnerne er lige så attraktive som selve vinstokkene og blomsterne.

Er Scarlet Runner Beans spiselige?

Er skarlagenrøde bønner spiselige? Dette er et almindeligt spørgsmål vedrørende disse planter. Selvom mange mennesker planter skarlagenrøde bønner for deres prydværdi, er de faktisk spiselige.

Selv om der er nogen diskussion om, hvorvidt scarlet runner bønner skal spises rå, når de er unge,kan helt sikkert dampes let i bælgene og nydes som en snack, som du ville spise sojabønner. Bønnerne er nemme at opbevare og kan fryses efter at være blancheret, opbevaret i s alt eller tørret.

Hvornår kan jeg plante Scarlet Runner Bean Vine?

Nu hvor du ved, hvad disse planter er, spørger du måske: "Hvornår kan jeg plante rødvine i haven?". Scarlet runner beans er ligesom andre bønnevarianter grøntsager i den varme sæson og bør plantes sammen med andre grøntsager i den varme sæson, når forårskulden har forladt luften.

Sådan dyrker man Scarlet Runner Beans

Scarlet runner-bønner bør plantes i jord med højt indhold af organisk materiale og i fuld sol. De vokser hurtigt og kræver støtte. Det er ikke nødvendigt at binde disse bønner, da de vil sno sig omkring alt i nærheden.

Frøene er store og bør plantes 2 til 3 tommer (5 til 7,5 cm.) fra hinanden for at minimere overfyldning. Når de er plantet, er pleje af scarlet runner bean let.

Scarlet Runner Bean Care

Sørg for regelmæssigt vand gennem hele vækstsæsonen, men gør ikke jorden mættet.

Du bør også holde øje med almindelige skadedyr, der kan lide at nappe i enhver bønneplante. En let afstøvning af kiselgur ugentligt hjælper med at holde de fleste skadedyr på afstand.

Anbefalede: