Kinesisk lanterneinformation: Sådan plejer du en kinesisk lanterne

Indholdsfortegnelse:

Kinesisk lanterneinformation: Sådan plejer du en kinesisk lanterne
Kinesisk lanterneinformation: Sådan plejer du en kinesisk lanterne

Video: Kinesisk lanterneinformation: Sådan plejer du en kinesisk lanterne

Video: Kinesisk lanterneinformation: Sådan plejer du en kinesisk lanterne
Video: Your Lanterns Come From This Chinese Town 2024, Kan
Anonim

Hvis du ser en lighed mellem kinesiske lanterner (Physalis alkekengi) og tomatillos eller skalletomater, er det fordi disse nært beslægtede planter alle er medlemmer af natskyggefamilien. Forårsblomsterne er smukke nok, men den virkelige glæde ved en kinesisk lanterneplante er den store, rød-orange, oppustede frøstand, som planten har fået sit almindelige navn fra.

Disse papiragtige bælg omslutter en frugt, der er spiselig, men ikke særlig velsmagende. Mens blade og umodne frugter er giftige, kan mange mennesker godt lide at bruge bælgene i tørrede blomsterarrangementer.

dyrkning af kinesiske lanterneplanter

At dyrke kinesiske lanterneplanter ligner dyrkning af andre medlemmer af natskyggefamilien, såsom tomater, peberfrugter og aubergine. Kinesisk lanterne er vinterhårdfør i USDA-plantehårdhedszonerne 3 til 9. Ud over at dyrke kinesiske lanterneplanter fra små transplantationer har mange mennesker succes med at dyrke kinesiske lanternefrø.

Kinesiske lanternefrø kan være lidt kræsne at spire. Start dem indendørs sidst på vinteren eller det tidlige forår. De har brug for lys for at spire, så læg dem oven på jorden og placer potten i et område med lyst, men indirekte lys og temperaturer mellem 70 og 75 F. (21-14 C.). Hartålmodighed med denne plante, da det tager så lang tid som en måned for frøplanter at komme frem.

Når de er transplanteret udendørs, begynder pleje og vækst af kinesiske lanterneplanter med at vælge det rigtige sted. Planten har brug for gennemsnitlig, fugtig, men veldrænet jord og foretrækker fuld sol, selvom den tåler let skygge.

Sådan plejer du en kinesisk lanterne

Det er nemt at pleje kinesiske lanterner. Hold jorden fugtig hele tiden. Vand, når der er mindre end en tomme (2,5 cm.) nedbør på en uge, og spred et 2- til 4-tommers (5 til 10 cm.) lag barkflis på jorden for at forhindre vandfordampning, mens rødderne holdes kølige også.

Gød med en gødning med langsom frigivelse om foråret og en afbalanceret universalgødning efter blomstring.

Hvis planterne bliver langbenede efter blomstring, kan du klippe dem tilbage for at give dem en frisk start. Skær planterne tilbage næsten til jorden i slutningen af sæsonen.

Drying the Pods

Et andet aspekt af pleje af kinesiske lanterneplanter er at samle bælgerne. Tørrede kinesiske lanternebælge er fremragende materialer til efterårets blomsterarrangementer og dekorationer. Klip stilkene og fjern bladene, men lad bælgene sidde. Stil stilkene oprejst på et tørt, luftigt sted. Når bælgene er tørre, bevarer de deres farve og form i årevis. Hvis du skærer langs bælgernes årer, vil de krølle sig til interessante former, når de tørrer.

Anbefalede: