Husplanter Coffee Plant: How To Grow Coffee Plant

Indholdsfortegnelse:

Husplanter Coffee Plant: How To Grow Coffee Plant
Husplanter Coffee Plant: How To Grow Coffee Plant

Video: Husplanter Coffee Plant: How To Grow Coffee Plant

Video: Husplanter Coffee Plant: How To Grow Coffee Plant
Video: Transplanting and Caring for a Coffee Plant (Coffea arabica) 2024, April
Anonim

Vidste du, at den samme plante, der dyrker kaffebønner, også er en fantastisk stueplante? Kaffeplanten, der anses for at være blandt de nemmeste og mest hårdføre af stueplanter, er fantastisk til både erfarne og begyndere gartnere. Ikke alene er pleje af kaffeplanter let, men selve planten er dejlig og er en vidunderlig tilføjelse til hjemmet.

Sådan dyrker man kaffeplante

Kaffeplanter foretrækker lyst, men indirekte lys. Det betyder, at de skal placeres i nærheden af et vindue, men ikke direkte i selve vinduet. De kan heller ikke tåle temperaturer under frysepunktet og vil ikke klare sig godt i temperaturer, der konstant forbliver under 65 grader F. (18 C.). Hold dem væk fra træk om vinteren.

Når man dyrker kaffeplanter, skal jorden forblive fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg også for, at både jorden og potten din kaffeplante vokser i har god dræning. Luftfugtigheden omkring planten skal også forblive høj. At sætte din kaffeplante på en vandfyldt rullestensbakke hjælper med fugtigheden. Som mange stueplanter har en kaffeplante brug for mindre vand om vinteren end om sommeren.

Din kaffeplanteplejerutine kan også omfatte let gødskning med en afbalanceret gødning en gang hver til anden tredje måned om foråret og sommeren. Husk på, at en glad kaffeplante kan blive op til 2 m høj. Sørg derfor for nok plads til planten eller gør beskæring til en fast del af plejen af din kaffeplante. Hvis du vælger at beskære din kaffeplante, er det bedste tidspunkt tidligt forår.

Mange mennesker spekulerer på, om de rent faktisk vil være i stand til at høste kaffebønner, når de dyrker kaffeplanter. Hvis kaffeplanten dyrkes under ideelle forhold indendørs, vil den til sidst blomstre, når den modnes, hvilket kan tage tre til fem år. Selv under de bedste forhold kan du dog kun forvente, at der dannes nogle få blomster, men hvis du håndbestøver dem, vil de producere de bær, der indeholder kaffebønner. Du får måske ikke nok til at brygge en hel kande kaffe, men du får måske nok til at riste et par kaffebønner en sjov prøve.

Anbefalede: