Prairie Smoke Wildflower: How To Plant Prairie Smoke

Indholdsfortegnelse:

Prairie Smoke Wildflower: How To Plant Prairie Smoke
Prairie Smoke Wildflower: How To Plant Prairie Smoke

Video: Prairie Smoke Wildflower: How To Plant Prairie Smoke

Video: Prairie Smoke Wildflower: How To Plant Prairie Smoke
Video: Prairie Smoke Seeds, Erythema Triflorum Seed, Geum Triflorum Flower, Prairie Wildflower. 2024, Kan
Anonim

Pairierøgen vildblomst (Geum triflorum) er en plante med mange anvendelsesmuligheder. Det fungerer godt i havemiljøer eller i et prærie- eller englignende miljø. Du kan bruge det som bunddække, lægge det i en klippehave eller tilføje det til bede og kanter med andre lignende voksende planter såsom solhat, vild hør og liatris (flammende stjerne). Dengang blev denne plante endda brugt til medicinske formål som et middel mod forskellige sygdomme.

Prairie Smoke Plant

Denne interessante plante vokser naturligt på prærier i USA. Plantens lavtvoksende, bregnelignende, grågrønne løv er semi-stedsegrønt, bliver rødt, orange eller lilla i det sene efterår og varer hele vinteren.

Denne vilde blomst er blandt en af forårets tidligst blomstrende prærieplanter og fortsætter sommeren igennem med nikkende rose-pink farvede blomster.

Blomstrende bliver snart efterfulgt af de langfarvede frøstande, som ligner meget røgpuster, der giver planten dens navn. Disse frøkapsler er også dækket af hår, hvilket gør det til endnu et almindeligt navn på gamle mands knurhår.

Sådan planter man prærierøg

At dyrke prærierøg er let, da det er tolerant over for stort set alle jordtyper, inklusive sand- og lerjord. Det gør den dogforetrækker en veldrænet jord beriget med organisk materiale frem for alt andet. Mens prærierøg også kan tåle delvis skygge, klarer planten sig meget bedre i fuld sol.

Den plantes norm alt om foråret, men efterårsplantning kan også udføres. Planter, der startes af frø indendørs, skal stratificeres (med en kold periode) i mindst fire til seks uger, før de sås sidst på vinteren. Frøplanter er norm alt klar til at blive plantet udendørs til foråret. Du har selvfølgelig også mulighed for at så frøene udendørs om efteråret og lade naturen klare resten.

Prairie Smoke Care

Prairierøg betragtes som et anlæg med lav vedligeholdelse. Faktisk er der lidt involveret i prærie-røgpleje. Selvom den bør modtage tilstrækkelig fugt under forårets vækst, især de nyplantede, foretrækker prærierøg tørrere forhold resten af året, da den er ret tørketolerant i sit oprindelige habitat.

Mens planten typisk selvsås eller spredes under jorden, kan du gemme frøene til dyrkning andre steder eller dele planteklumperne om foråret eller efteråret. Lad frøhovederne forblive på planten, indtil de er tørre og gyldne, før de høstes til senere plantning. Du kan også bruge dem i tørrede blomsterarrangementer ved at klippe hele stængler og hænge dem på hovedet på et varmt, tørt sted.

Anbefalede: