What Are Jackson & Perkins Roses?

Indholdsfortegnelse:

What Are Jackson & Perkins Roses?
What Are Jackson & Perkins Roses?

Video: What Are Jackson & Perkins Roses?

Video: What Are Jackson & Perkins Roses?
Video: Jackson & Perkins Roses 2024, Kan
Anonim

Af Stan V. GriepAmerican Rose Society Consulting Master Rosaarian – Rocky Mountain District

Som dreng voksede op på gården og hjalp min mor og bedstemor med at passe deres rosenbuske, husker jeg med glæde ankomsten af Jackson & Perkins rosenbuskekataloger. Postbuddet fort alte altid min mor, når Jackson & Perkins-kataloget var i dagens post med et stort smil. Du kan se, dengang var Jackson & Perkins roserkataloger duftet med en vidunderlig rosenduft.

Jeg kom til at elske duften af disse kataloger gennem årene, næsten lige så meget som de smil, jeg så dem bringe til min mor og bedstemors ansigter. Side efter side med billeder af smukke "blomstrende smil" blev vist i disse kataloger. Bloom smiles er noget, jeg er kommet til at kalde blomstringen på alle blomstrende planter, da jeg ser deres blomstringer som deres smil, gaver til os for at hjælpe os gennem hvert øjeblik af hver dag.

History of Jackson & Perkins Roses

Jackson & Perkins blev grundlagt i 1872 af Charles Perkins med økonomisk støtte fra sin svigerfar, A. E. Jackson. På det tidspunkt var hans lille virksomhed engrossalg af jordbær og drueplanter fra en gård i Newark, N. Y. Han solgte også sine planter til de lokale folk, som stoppede ved hans gård. Hver Jackson &Den solgte Perkins plante ville med garanti vokse.

Jackson & Perkins begyndte at sælge rosenbuske før århundredeskiftet. Der gik dog mange år, før rosenbuske blev virksomhedens vigtigste solgte vare. I 1896 ansatte virksomheden hr. E. Alvin Miller, som havde en interesse i roser og prøvede at hybridisere dem. Mr. Millers klatrende rosenbusk ved navn Dorothy Perkins blev markedsført og blev en af de mest plantede rosenbuske i verden.

Jackson & Perkins roser blev et stærkt og eftertragtet navn, når de shoppede efter rosenbuske. Navnet så altid ud til at være knyttet til en rosenbusk, som enhver rosenelsker kunne regne med ville klare sig usædvanligt godt i deres helt egne rosenbede.

The Jackson & Perkins Company i dag er selvfølgelig ikke det samme firma, som det var dengang, og ejerskabet har skiftet hænder et par gange. Rosenkatalogerne er for længst ophørt med at være rosenduftende, men er stadig fyldt med smukke billeder af deres rosenbuske blomstrende smil. Dr. Keith Zary leder hybridiserings- og forskningspersonalet, der stadig arbejder meget hårdt på at udvikle mange smukke rosenbuske til vores rosenbede.

A List of Jackson & Perkins Roses

Nogle af de Jackson & Perkins rosenbuske, der er tilgængelige til vores rosenbede og rosenhaver i dag, omfatter:

  • Enchanted Evening Rose – Floribunda
  • Fantastisk! Rose – Floribunda
  • Gemini Rose – Hybrid Tea
  • Lady Bird Rose – Hybrid Tea
  • Moondance Rose – Floribunda
  • Pave Johannes Paul II Rose – Hybrid Tea
  • Rio Samba Rose – Hybrid Tea
  • Trappe tilHeaven Rose – Climber
  • Sundance Rose – Hybrid Tea
  • Sweetness Rose – Grandiflora
  • Tuscan Sun Rose – Floribunda
  • Veterans’ Honor Rose – Hybrid Tea

Anbefalede: