Blue & Black Roses: Findes Black Roses? Findes blå roser?

Indholdsfortegnelse:

Blue & Black Roses: Findes Black Roses? Findes blå roser?
Blue & Black Roses: Findes Black Roses? Findes blå roser?

Video: Blue & Black Roses: Findes Black Roses? Findes blå roser?

Video: Blue & Black Roses: Findes Black Roses? Findes blå roser?
Video: Barrington Levy - Black Roses 2024, April
Anonim

Overskriften på denne artikel lyder som om en slyngel slår pikken ud af nogle roser! Men læg dine haveskovle og gafler fra dig, ingen grund til en opfordring til våben. Dette er kun en artikel om rosernes sorte og blå blomstringsfarver. Så eksisterer sorte roser? Hvad med blå roser? Lad os finde ud af det.

Er der sådan noget som en sort rose?

Indtil videre er der ingen rosenbuske på markedet, der virkelig har sorte blomster og kunne kvalificere sig som en sort rose. Ikke så mange rosenhybrider ikke har prøvet i årenes løb eller stadig forsøger at finde på en.

Når du leder efter en sort blomstrende rosenbusk, skal du kigge efter navnene:

  • Black Beauty
  • Black Jade
  • Black Pearl
  • Blackout

De tilsyneladende sorte rosenavne ville få en til at fremmane mentale billeder af en smuk, lummer, sort rose. Nå bortset fra én, der måske får sine tanker til at vandre til et bestemt piratskib (Pirates of the Caribbean).

I hvert fald eksisterer den sorte rosenbusk bare ikke endnu og vil måske aldrig. Det, du vil kunne få på det nuværende marked, er dyb mørkerøde blomstrende roser eller dyb mørkelilla blomstrende roser, der faktisk kan komme meget tæt på at være en sort rose. Disse nær sorte roserer også virkelig smukke i rosenbedet, kan jeg tilføje.

Er der sådan noget som blå roser?

Når du leder efter en blåblomstrende rosenbusk, skal du kigge efter navnene:

  • Blue Angel
  • Blue Bayou
  • Blue Dawn
  • Blue Fairy
  • Blue Girl

De blå rosers navne ville få en til at fremmane mentale billeder af en smuk rig eller himmelblå rose.

Men det, du vil kunne finde på markedet under sådanne navne, er lyse til medium lilla eller lavendelblomstrende rosenbuske, ikke ægte blå rosenbuske. Nogle af disse næsten blå roser vil også have deres blomstringsfarve opført som lilla, hvilket er misvisende, da lilla blomster også kan være hvide. Da navnene er lidt misvisende, kan farvebeskrivelserne også være det.

Rosenhybridisatorerne vil blive ved med at prøve at få blå og sorte rosenblomstringer, jeg er sikker på. Nogle gange forsøges dette ved at blande generne fra andre blomstrende planter ind, da rosen bare ikke ser ud til at have det gen, der skal til for at producere en blå rose. Der har været ord om en blå rosenbusk, der blev skabt i en hybridizers drivhus; det var dog en så svag lille rosenbusk, at den hurtigt bukkede under for sygdom og døde i drivhuset til sin skabelse.

Den sorte rosenblomst er lige så uhåndgribelig som den blå rose; dog ser det ud til, at hybridisatorerne har været i stand til at komme langt tættere på den sorte rosenblomst. For nu er svaret på spørgsmålene: "Finder sorte roser?" og "Finder blå roser?" er "Nej, det gør de ikke", men det betyder ikke, at vi ikke kan nyde det nære farvederoser, der er tilgængelige i øjeblikket.

Anbefalede: