Ananassalvieplante - Sådan passer du på ananassalvie

Indholdsfortegnelse:

Ananassalvieplante - Sådan passer du på ananassalvie
Ananassalvieplante - Sådan passer du på ananassalvie

Video: Ananassalvieplante - Sådan passer du på ananassalvie

Video: Ananassalvieplante - Sådan passer du på ananassalvie
Video: 30 Herbs and Spices with Endless Possibilities That You Should Start Growing NOW 2024, Kan
Anonim

Ananassalvieplanten findes i haver for at tiltrække kolibrier og sommerfugle. Salvia elegans er en flerårig plante i USDA zone 8 til 11 og bruges ofte som enårig andre steder. De knuste planteblade lugter som ananas, derfor kommer det almindelige navn på ananassalvieplanten. Den nemme pleje af ananassalvie er endnu en grund til at have den i haven.

Er ananassalvie spiselig?

Duften kan få en til at spekulere på, om ananassalvie er spiselig? Så sandelig. Blade af ananassalvieplanten kan gennemsyres til te, og de myntesmagende blomster kan bruges som en attraktiv pynt til salater og desserter. Blade er bedst at bruge friske.

Ananassalvieblomster kan også bruges i gelé- og marmeladeblandinger, potpourri og andre anvendelser, der kun er begrænset af fantasien. Ananassalvie har længe været brugt som en lægeurt med antibakterielle og antioxidante egenskaber.

Sådan dyrker man ananassalvie

Ananassalvie foretrækker et solrigt sted med veldrænet jord, der konstant er fugtig, selvom etablerede planter vil tåle tørkeforhold. Ananassalvie er en semi-træagtig underbusk, der kan blive så høj som 4 fod (1 m.) med røde blomster, der blomstrer i sensommeren til tidligtefterår.

Ananassalvie vokser hurtigt på et sted med morgensol og eftermiddagsskygge. Dem i mere nordlige zoner kan plante på et beskyttet sted, mulde om vinteren og opleve flerårig ydelse fra ananassalvieplanten.

De rørformede blomster af ananassalvieplanten er en favorit blandt kolibrier, sommerfugle og bier. Medtag disse i sommerfuglehaven eller urtehaven eller plant i andre områder, hvor duften ønskes. Kombiner denne plante i grupperinger med andre vismænd for et væld af flyvende venner i haven.

Anbefalede: