Northern Sea Oats In The Garden: How To Grow Northern Sea Oats

Indholdsfortegnelse:

Northern Sea Oats In The Garden: How To Grow Northern Sea Oats
Northern Sea Oats In The Garden: How To Grow Northern Sea Oats

Video: Northern Sea Oats In The Garden: How To Grow Northern Sea Oats

Video: Northern Sea Oats In The Garden: How To Grow Northern Sea Oats
Video: How to grow Northern Sea Oats (one of the most beautiful North American native grasses!) 2024, Kan
Anonim

Nordisk havhavre (Chasmanthium latifolium) er et flerårigt prydgræs med interessant fladt løv og unikke frøhoveder. Planten giver flere sæsoner af interesse og er en god landskabsplante til USDA zone 5 til 8. Nordhavhavre dekorativt græs er hjemmehørende i den sydlige og østlige del af USA fra Texas til Pennsylvania. Plantens navn henviser til de aks, der hænger fra planten og ligner havrefrøhoveder. De forskellige former for græsset gør dyrkning af nordlig havhavregræs i haven til et glimrende valg.

Northern Sea Oats in the Garden

Nordenhavhavre dekorativt græs er en alsidig plante, der klarer sig lige godt i sol eller skygge. Græsset er løst tuet og danner en klump. Bladene er mørkegrønne, lange og let spidse for enden, der ligner bambusblade.

Den virkelige attraktion er blomstens frøhoved, som er en bred, flad konstruktion, hvis tekstur ligner hvedehoveder. Blomsterne er dinglende panik, og løvet bliver en rig bronze om efteråret. Frøhovederne ankommer om sommeren og holder i tre sæsoner. De bruges ofte som en del af afskårne blomsterarrangementer. Frøhovederne begynder med en mellemgrøn farve og ældes til en let solbrun farve.

Brug af det nordlige havhavre i haven har en tendens til at fylde store områder, når de plantes i masse og danne en bevægelse, der opliver landskabet.

Du skal overveje plantens invasive natur, som let vokser fra jordstængler og frø. Den selvsående natur kan forårsage talrige frøplanter og gøre græsset til gene. Skær frøhovederne af for at forhindre spredning og tag dem indendørs til brug i tørrede blomsterarrangementer. Løvet bør klippes tilbage sidst på vinteren for at gøre plads til den nye forårsvækst.

Sådan planter man nordhavshavre

Græs fra nordhavhavre er et græs fra den varme sæson, der spredes gennem jordstængler. Dens hårdførhedszone kan udvides til USDA zone 4 med kraftig mulching, og hvis den plantes på et beskyttet sted.

Planten kan tåle meget tørre forhold eller fugtig jord, der er godt drænet. Plant nordlig havhavre på et sted, hvor du har brug for en 3 til 5 fod (1-1,5 m.) høj plante med en lignende spredning og et tørketolerant eksemplar.

Når den dyrkes på et skyggefuldt sted, er planten grønnere og højere, men den producerer stadig blomster og frøhoveder.

Sådan dyrker man nordhavshavre

Placeringen og fugttilpasningsevnen er ikke den eneste egenskab ved plantning af nordlig havhavre. Den er også tolerant over for havsprøjt og kan dyrkes på kystområder. Skab rig, organisk ændret jord til plantning af nordlig havhavre. Rig, veldrænet jord i solen er den bedste situation for, hvordan man dyrker nordlig havhavre.

Græsset er hjemmehørende i skovklædte skråninger og åbunde, hvor jorden er rig på organiske aflejringer og naturlig kompost. Efterlign det naturlige habitat for enhver plante, du dyrker, for en vellykket dyrkning. Planten kan nemt dyrkes ved at dele jordstænglerne i efteråret eller det tidlige forår.

Anbefalede: