Feverbrow Plants: How To Grow Feverfew

Indholdsfortegnelse:

Feverbrow Plants: How To Grow Feverfew
Feverbrow Plants: How To Grow Feverfew

Video: Feverbrow Plants: How To Grow Feverfew

Video: Feverbrow Plants: How To Grow Feverfew
Video: Orange Blossom (Oolong Tea) - Rivertea Videos 2024, Kan
Anonim

Brysantemumplanten (Tanacetum parthenium) er faktisk en krysantemumart, der er blevet dyrket i urte- og lægehaver i århundreder. Læs videre for at lære mere om feberbladeplanter.

Om feberfrugtplanter

Også kendt som featherfew, featherfoil eller ungkarsknapper, blev urten brugt i fortiden til at behandle en række forskellige tilstande såsom hovedpine, gigt og som navnet antyder, feber. Parthenolide, den aktive ingrediens i feberbladeplanten, udvikles aktivt til farmaceutisk anvendelse.

Der ser ud som en lille busk, der bliver omkring 50 cm høj, og den er hjemmehørende i Central- og Sydeuropa og vokser godt over det meste af USA. Den har små, hvide, tusindfrydlignende blomster med lyse gule centre. Nogle gartnere hævder, at bladene er citrusduftende. Andre siger, at duften er bitter. Alle er enige om, at når først den voksende feberblomst har fået fat, kan den blive invasiv.

Uanset om din interesse ligger i medicinske urter eller blot dets dekorative egenskaber, kan dyrkning af feberfrugt være en velkommen tilføjelse til enhver have. Mange havecentre har feberbladsplanter, eller det kan dyrkes fra frø. Tricket er at vide hvordan. For at dyrke feberblomst fra frø kan du starte indendørs eller ude.

How to Grow Feverfew

Frø til dyrkning af feberblomst er let tilgængelige gennem kataloger eller findes i frøstativer i lokale havecentre. Bliv ikke forvirret af dens latinske betegnelse, da den er kendt af både Tanacetum parthenium eller Chrysanthemum parthenium. Frøene er meget fine og plantes nemmest i små tørvepotter fyldt med fugtig, muldrig jord. Drys et par frø i potten og bank bunden af potten på tælleren for at sætte frøene i jorden. Spray vand for at holde frøene fugtige, da hældt vand kan løsne frøene. Når de placeres i et solrigt vindue eller under et vækstlys, bør du se tegn på, at feberbladsfrøene spirer om cirka to uger. Når planterne er omkring 3 tommer (7,5 cm.) høje, plant dem, potte og det hele, på en solrig haveplads og vand regelmæssigt, indtil rødderne tager fat.

Hvis du beslutter dig for at dyrke feberfrugt direkte i haven, er processen meget den samme. Så frøet i det tidlige forår, mens jorden stadig er kølig. Drys frøene oven på jorden og stamp let for at sikre, at de får fuld kontakt. Dæk ikke frøene til, da de har brug for sollys for at spire. Som med indendørs frø, vand ved dug, så du ikke vasker frøene væk. Din feberurt bør spire om cirka 14 dage. Når planterne er 3 til 5 inches (7,5-10 cm.), tynd dem til 15 inches (38 cm.) fra hinanden.

Hvis du vælger at dyrke din feberblomst et andet sted end en urtehave, er det eneste krav, at stedet er solrigt. De vokser bedst i lerjord, men er ikke kræsne. Indendørs har de en tendens til at blive langbenede, men de blomstreri udendørs containere. Feberfew er en flerårig plante, så klip den tilbage til jorden efter frost og pas på, om den vokser ud igen om foråret. Det gensås forholdsvis nemt, så du kan finde på at give nye planter væk inden for et par år. Febermart-urten blomstrer mellem juli og oktober.

Anbefalede: