Successionsplantning af din have: Hvad er successionsplantning

Indholdsfortegnelse:

Successionsplantning af din have: Hvad er successionsplantning
Successionsplantning af din have: Hvad er successionsplantning

Video: Successionsplantning af din have: Hvad er successionsplantning

Video: Successionsplantning af din have: Hvad er successionsplantning
Video: Succession Planting Tips For Guaranteed Success Every Time! 2024, Kan
Anonim

Har du nogensinde plantet en grøntsag i din have og fundet ud af, at det var fest eller hungersnød med den grøntsag? Eller har du nogensinde plantet en grøntsag og fundet ud af, at den forsvandt inden sæsonens afslutning og efterlod dig en bar og uproducerbar plet i din have? Hvis dette nogensinde er sket for dig, vil du have gavn af at plante grøntsager efter hinanden. Efterfølgende plantning af din have vil hjælpe med at holde din have i høst og producere gennem hele vækstsæsonerne.

Stafetfølgeplantning i haven

Stafetplantning er en slags successionsplantning, hvor du planter frø til en given afgrøde efter et tidsinterval. Denne form for plantning bruges almindeligvis med grøntsager, der måske kun er klar til høst på én gang. Stafetplantning i rækkefølge udføres ofte med:

  • salat
  • Bønner
  • Ærter
  • Corn
  • Gulerødder
  • Radish
  • spinat
  • Beets
  • Greens

For at udføre relæplantning skal du blot planlægge at plante et nyt sæt frø cirka hver anden til tredje uge. For eksempel, hvis du plantede salat, ville du plante et par frø en uge, og så to til tre uger senere vil du plante et par frø mere. Fortsæt på denne måde for det helesæson. Når det første parti salat, du plantede, er klar til høst, kan du genbruge det område, du lige har høstet, til at fortsætte med at plante flere salatfrø.

Afgrøderotation Grøntsagshave Arvplantning

For gartneren med begrænset plads kan successionsplantning af grøntsager fordoble eller endda tredoble en haves produktion. Denne stil med successionshavearbejde kræver lidt planlægning, men er det værd for de resultater, du får.

Dybest set udnytter vekseldriftsplantning de forskellige behov for en lang række grøntsager og din egen sæsonbestemte cyklus.

For eksempel, i et område, hvor du får et tempereret forår, sommer og efterår, ville du plante en kølig afgrøde i en kort sæson om foråret – høst det; plante en længere sæson varmt vejr afgrøde om sommeren – høst det; så plant endnu en kølig afgrøde i efteråret, og alle disse plantninger ville finde sted i det samme lille område af køkkenhaven. Et eksempel på denne form for successionsplantning i haven kan være salat (forår), efterfulgt af tomater (sommer) og efterfulgt af kål (efterår).

Nogen i et mere tropisk område, hvor vinteren ikke bliver så kold, og sommeren ofte kan være for varm til mange grøntsager, kan plante en kort sæson, kølig afgrøde om vinteren – høst det; plant en lang sæson varm afgrøde i foråret – høst det; plant en varmetolerant afgrøde midt på sommeren – høst det; og plant derefter endnu en lang sæson, varmt vejr afgrøde i efteråret. Et eksempel på succession plantning af din have på denne måde kan være spinat (vinter), squash (forår), okra (sommer) og tomater(efterår).

Denne stil med grøntsagshave efterfølger plantning udnytter hele din haveplads til enhver tid i vækstsæsonen.

Anbefalede: