Monstera Deliciosa Formering: Sådan opformeres en schweizisk osteplante

Indholdsfortegnelse:

Monstera Deliciosa Formering: Sådan opformeres en schweizisk osteplante
Monstera Deliciosa Formering: Sådan opformeres en schweizisk osteplante

Video: Monstera Deliciosa Formering: Sådan opformeres en schweizisk osteplante

Video: Monstera Deliciosa Formering: Sådan opformeres en schweizisk osteplante
Video: ПРОДОВОЛЬСТВЕННЫЙ ТУР по Аргентине в ПАТАГОНИИ 😋🍺 | Что поесть в БАРИЛОЧЕ, Аргентина 🇦🇷 2024, Kan
Anonim

Schweizisk osteplante (Monstera deliciosa) er en krybende vin, der almindeligvis dyrkes i tropisk-lignende haver. Det er også en populær stueplante. Mens plantens lange luftrødder, som er tentakellignende i naturen, generelt vil slå rod i jorden med lethed, kan der også opnås formering af Monstera deliciosa på andre måder. Faktisk kan schweizisk osteplante formeres gennem frø, stiklinger eller luftlag.

Sådan formerer man en schweizisk osteplante med frø

Monstera deliciosa-formering kan udføres ved at frø spirer inden for et par uger. Frøplanterne er dog ekstremt langsomme til at udvikle sig. Derudover kan frøene være svære at få fat i, da det kan tage alt fra et år eller mere, før moden frugt produceres af blomster. De små, bleggrønne frø har også en meget kort holdbarhed, de kan ikke tørre godt eller klare kølige temperaturer. Derfor skal de bruges hurtigst muligt.

Frø kan startes på samme måde som enhver anden plante ved forsigtigt at dække dem med et tyndt lag jord. De skal holdes fugtige, men bekymre dig ikke for meget om lyset. De har en mærkelig måde at vokse væk fra lyset på, i stedet for at række ud mod mørke områder på jagt efter noget at klatre på.

Rooting Swiss Cheese PlantStiklinger

Monstera formeres mere almindeligt med stængelstiklinger. Stiklinger fra schweiziske oste er nemme at rode. Med stiklinger har du mulighed for at rode dem i vand først eller blot stikke dem direkte ned i jorden. Stiklinger skal tages lige efter en bladknude, idet de nederste blade fjernes.

Så rod enten stiklinger fra schweizisk ost i vand i et par uger og transplanter dem i en potte eller begrav stiklingerne delvist direkte i selve jorden. Da de roder så let, er der ikke behov for rodhormon.

Andre metoder til Monstera Deliciosa-formering

Du kan også formere en schweizisk osteplante ved at opdele sugekopper i fodlange (0,3 m.) sektioner. Disse kan derefter forsigtigt presses ned i jorden. Når de spirer, kan du transplantere dem, hvor du vil.

Air lagdeling er en anden metode til at formere Monstera deliciosa. Du skal blot vikle noget fugtigt spagnummos rundt om stilken, hvor en luftrod og bladaksen er placeret. Bind et stykke snor rundt om det for at sikre det på plads, læg det derefter i en klar plastikpose med luftåbninger og bind det af foroven. Du bør begynde at se nye rødder dukke op inden for et par måneder. På dette tidspunkt kan du klippe den af og genplante et andet sted.

Anbefalede: