Få tulipaner til at blomstre hvert år - årsager og rettelser til ikke-blomstrende tulipaner

Indholdsfortegnelse:

Få tulipaner til at blomstre hvert år - årsager og rettelser til ikke-blomstrende tulipaner
Få tulipaner til at blomstre hvert år - årsager og rettelser til ikke-blomstrende tulipaner

Video: Få tulipaner til at blomstre hvert år - årsager og rettelser til ikke-blomstrende tulipaner

Video: Få tulipaner til at blomstre hvert år - årsager og rettelser til ikke-blomstrende tulipaner
Video: How to get tulips to come back year after year 2024, April
Anonim

Tulipaner er en kræsen blomst. Selvom de er yndefulde og smukke, når de blomstrer, holder tulipaner i mange dele af landet kun et år eller to, før de holder op med at blomstre. Dette kan få en gartner til at undre sig: "Hvorfor blomstrer mine tulipaner i flere år og forsvinder derefter?" eller "Kommer tulipaner tilbage næste år, hvis jeg planter dem?" Fortsæt med at læse for at lære om, hvad der forårsager ikke-blomstrende tulipaner, og trin, du kan tage for at få tulipaner til at blomstre hvert år.

Årsager til ikke-blomstrende tulipaner

Den overvældende mest almindelige årsag til, at tulipaner blader ud, men ikke blomstrer, er simpelthen, at det miljø, der er nødvendigt for, at tulipaner kan blomstre hvert år, er meget specifikt. Tulipaner udviklede sig i bjergene, hvor det ofte er tørt, og der er varme somre og kolde vintre. Tulipaner plantet i vores haver får muligvis ikke dette nøjagtige miljø, og de har svært ved at danne en blomsterknop uden den.

En anden mindre sandsynlig mulighed for ikke-blomstrende tulipaner er mangel på næringsstoffer. Alle blomsterløg, ikke kun tulipaner, har brug for fosfor for at kunne danne blomsterknopper. Hvis din jord mangler fosfor, vil dine tulipaner ikke blomstre hvert år.

Trin til at opmuntre tulipaner til at blomstre hvert år

Første ting at overvejeNår du planter tulipaner, er det at indse, at uanset hvor meget du prøver, bor du måske simpelthen ikke i et område, hvor tulipaner holder længe. Du ønsker måske ikke at gennemgå alt det arbejde, der skal til for muligvis at få dine tulipaner til at blomstre igen. I mange områder behandler gartnere simpelthen tulipaner som etårige, og det er okay, hvis du beslutter dig for også at gøre dette.

Hvis du beslutter dig for at prøve at få dine tulipaner til at blomstre igen år efter år, er de vigtigste ting, du kan gøre, at vælge det rigtige sted at plante dine tulipaner. Placeringen SKAL være veldrænet og i fuld sol. Jo mere intens solen er, jo bedre.

Plant ikke tulipaner i nærheden af husfundamenter, indkørsler eller andre betonformer, hvis du bor i lidt varmere klimaer. Alle forårsblomstrende løg har brug for en vis mængde kulde for at danne blomsterknopper, men det er især vigtigt for tulipaner. Hvis du bor i USDA zone 5 eller højere, kan konkrete former faktisk holde tulipanløgene varmere om vinteren, hvilket vil forhindre dem i at danne blomsterknopper.

Overvej at plante dine tulipaner i høje. Tulipanløg plantet i høje vil være i jord, der er bedre drænet end den omgivende jord. Denne tørre jord hjælper tulipaner med at blomstre.

Plant kun gammeldags tulipaner. Mens de nyere hybrider er meget spektakulære, er der langt mindre sandsynlighed for, at de genopblomstrer fra år til år. De gammeldags tulipaner (arvestykker) er mere tilgivende, når det kommer til at få det rigtige miljø og er mere tilbøjelige til at blomstre år efter år.

At plante tulipanløgene i den rigtige dybde vil også hjælpe med at holdedine tulipaner blomstrer årligt. Du bør plante tulipanen tre gange dybere, end den er høj.

Lad tulipanbladene dø naturligt tilbage. Bladene er, hvordan planten lagrer nok energi til at danne blomsterløget. Da tulipaner har svært nok ved at danne blomsterløg, har de brug for al den energi, de kan få. Det hjælper også med at klippe falmede tulipanblomster af, så snart du kan. Tulipaner, der prøver at producere frø, vil have mindre energi til at danne næste års blomst.

Sidst men ikke mindst, gød dine tulipanløg årligt med en fosforrig gødning. Dette vil hjælpe med at bekæmpe den mindre sandsynlige årsag til ikke-blomstrende tulipaner og vil hjælpe med at give lidt ekstra boost til tulipaner, der måske er på kanten i forhold til at kunne producere blomster fra år til år.

Anbefalede: