Sådan modnes squash: Hvad skal man gøre med umodne grøn squash

Indholdsfortegnelse:

Sådan modnes squash: Hvad skal man gøre med umodne grøn squash
Sådan modnes squash: Hvad skal man gøre med umodne grøn squash

Video: Sådan modnes squash: Hvad skal man gøre med umodne grøn squash

Video: Sådan modnes squash: Hvad skal man gøre med umodne grøn squash
Video: How to Harvest Acorn Squash | Tips 2024, Kan
Anonim

Din vækstsæson er ved at være slut, og din squash er ikke moden. Måske oplever du allerede noget frostvejr, og din umodne grønne squash sygner stadig på vinstokken. Du kan stadig redde din squashafgrøde med et par enkle trin. Umoden grøn squash behøver ikke at være et smid væk. Læs videre for et par tips om modning af squash.

Sådan modner man squash

Brug en skarp, steril kniv til at fjerne alle squashfrugterne fra deres vinstokke, og efterlad en tomme eller to (2,5-5 cm.) stilk på hver enkelt. Vask dem forsigtigt og grundigt i mild sæbe og vand og skyl dem godt. En god måde at sikre sig, at de ikke bærer skimmelsvamp eller bakterier ind i modningsprocessen, er at dyppe dem i noget køligt vand, der har en smule blegemiddel. Ni dele vand til en del blegemiddel er rigeligt. Hvis de ikke er superrene, kan de udvikle pletter fra jordbårne sygdomme, efterhånden som de modnes.

Når de er tørre, læg squashfrugterne ud på et varmt, solrigt sted. Det skal være omkring 80 til 85 grader F. (27-29 C.), med en luftfugtighed omkring 80 til 85 procent. Et drivhusbord eller en solrig vindueskarm kan være perfekt til din umodne grønne squash til at helbrede og afslutte modningsprocessen. Undgå at placere dem i nærheden af andre frugter i denne hærdningsperiode.

Tidsperiode for modning af squash

Tjek dinkurer squash af og til, vend hver enkelt med få dages mellemrum for at sikre, at de modner jævnt. Det kan tage op til to uger, før de endelig er modne og klar til opbevaring.

Squash er ikke moden, før sværene er blevet faste og hårde, og frugten er jævnt farvet.

Opbevar din modne squash et køligt, tørt sted, hvor temperaturen forbliver omkring 50 til 55 grader F. (10-13 C.). Et køligt spisekammer eller endda en kasse i kælderen fungerer godt. Da de ikke modnede naturligt på vinstokken, vil du gerne bruge de håndmodnede først.

Ingen ønsker at spilde perfekt smuk mad fra haven. At gemme og kurere din afgrøde af umodne grøn squash vil give en stor delikatesse at have ved hånden gennem de kølige årstider.

Anbefalede: